Jong Ajax wint bij debuut Ünüvar en Hansen

door Finn Dekker 217

Jong Ajax wint bij debuut Ünüvar en Hansen

door Finn Dekker 217

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft vrijdagavond gewonnen van koploper SC Cambuur. In een koud maar sfeervol Cambuur Stadion werd het 0-2 voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De goals kwamen op naam van Brian Brobbey en Sontje Hansen. Het gat met de Friezen bedraagt na de overwinning nog maar drie punten.

Met debutant Hansen in de basis had Jong Ajax het moeilijk in de beginfase. De Amsterdammers hadden het geluk dat de thuisploeg slordig was in de afronding. Meerdere pogingen belandden over en naast het doel van Kjell Scherpen. Pas halverwege de wedstrijd kreeg Jong Ajax wat grip op de wedstrijd.

De eerste echte kans resulteerde vervolgens gelijk in een goal voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Juan Castillo bracht spits Brobbey knap in stelling, waarna de nummer negen koel afrondde door de benen van doelman Sonny Stevens. Eenmaal op achterstand schakelde Cambuur nog een tandje bij. Kansen waren er opnieuw voor de koploper, maar wederom waren de pogingen niet nauwkeurig of stond Scherpen in de weg. Jurgen Ekkelenkamp kreeg daarna twee dotten van kansen, maar ook hij faalde in de afronding.

Na rust was Cambuur wederom de betere partij. Brobbey kreeg nog de eerste kans na de thee, maar voor de rest waren het vooral de Friezen die het spel maakten. De verdediging en Scherpen hadden hun handen vol aan aanvallen van de thuisploeg. Als aanvallende impuls bracht Van der Gaag daarom Naci Ünüvar halverwege de tweede helft. De aanvaller, die hiermee net als Hansen debuteerde in het betaalde voetbal, verving doelpuntenmaker Brobbey.

Vervolgens gebeurde er lang vrij weinig. Cambuur drong wel iets aan, maar wist in de laatste fase geen potten te breken. En als de bal wel op doel ging, lag Scherpen weer in de goede hoek. Jong Ajax kwam er zelf sporadisch uit, maar deed dit wel succesvol. Na goed werk van Quinten Timber kwam de bal terecht bij Hansen, die zijn tegenstander uitkapte en vervolgens knap raak schoot.

Na Jong Ajax’ tweede was de wedstrijd gespeeld. Cambuur deelde nog wat speldenprikjes uit, maar Scherpen en consorten hielden het doel schoon. In de slotfase bracht Van der Gaag tot slot nog Jasper ter Heide en Kenneth Taylor, waarmee de ploeg uiteindelijk vrij gemakkelijk richting het eindsignaal voetbalde.

Opstelling SC Cambuur:

Stevens; Mac-Intosch, Schouten, Schmidt, Hoedemakers, Kallon, Jacobs (Akoy 42'), Mauun, Mühren, Sambissa, Antonia (Paulissen 62').

Wissels SC Cambuur:

Paulissen, Van der Kaap, Bangura, Bouman, Akoy, Ladan, Van der Vlag, Oratmangoen.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Hansen (Taylor 90'), Brobbey (Ünüvar 67'), Q. Timber (Ter Heide 88').

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Ter Heide, Taylor, Bandé, Méndez, Thethani, Solomons. Ünüvar.

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (30')
0-2 Sontje Hansen (83')

Bijzonderheden:


- Ajax-talenten Sontje Hansen en Naci Ünüvar behoren tot de selectie van Jong Ajax vrijdagavond. Beide talenten staan zodoende voor hun debuut in het betaalde voetbal.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties