'Je hoopt toch dat dit soort mannen die leidersrol op zich gaan nemen'

door Bram Bark 96

Bron Ajax

'Je hoopt toch dat dit soort mannen die leidersrol op zich gaan nemen'

door Bram Bark 96

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn hoopt dat er een aantal spelers een leidersrol op zich gaan nemen, zo vertelt hij tijdens het persmoment vrijdagmiddag. Ajax is volgens de oefenmeester met het vertrek van Dušan Tadić, Edson Álvarez en Jurriën Timber veel leiders verloren. Nu het vertrek van Davy Klaassen aanstaande lijkt, zullen een aantal nieuwelingen dit gat moeten gaan opvullen.

'Feit is dat we met het vertrek van Tadic, Álvarez, Timber en misschien Klaassen ingeleverd hebben aan leiderschapskwaliteiten. Dat moet zich ook weer gaan vormen in de groep. Je probeert het soms een beetje te sturen, maar dat gebeurt ook vanzelf. Leiderschapskwaliteiten ontstaan niet altijd op basis van leeftijd, die dingen ontstaan soms. Dat gaan we hopelijk zien in de komende weken', begint Steijn over de het mogelijke gebrek aan leidersfiguren in de groep.

Volgens Steijn heeft Ajax in het aankoopbeleid rekening gehouden met de kwestie. 'Daar hebben we naar gekeken', stelde Steijn. 'Een jongen als Sutalo, die de Nations League-finale heeft gespeeld, is ook nog maar 23. Ávila heeft prijzen gewonnen, maar is ook nog jong. Je hoopt toch dat dit soort mannen die leidersrol op zich gaan nemen. Er zijn natuurlijk ook spelers gebleven die wat ouder zijn, waarvan je hoopt dat ze zich meer gaan laten gelden.'

Vertrek Klaassen

Ondanks dat Ajax in het aankoopbeleid gelet heeft op leiderschapskwaliteiten hoeft Klaassen, één van de invloedrijke spelers binnen de selectie, niet te vertrekken van de oefenmeester. 'Ik weet zeker dat Davy heel veel minuten had gemaakt bij ons. Donderdag speelde hij een helft, tegen Excelsior en Heracles Almelo kreeg hij ook minuten. Hij heeft dus in alle duels minuten gemaakt. Maar ik kan me voorstellen dat hij meer wil. Hij is dertig en wil meer in de basisopstelling staat. Ik heb uitgelegd dat een kans op een basisplaats niet heel groot is. Ik heb letterlijk tegen hem gezegd dat hij vier keer kan starten, of dertig keer. Dat weet je natuurlijk nooit.' Een vertrek van de middenvelder evengoed aanstaande. Steijn sprak uit dat de kans groot is dat Klaassen Ajax gaat verlaten.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.