Heitinga lovend over Bassey: 'Calvin misschien wel onze beste verdediger'

door Bart Veenstra 152

Bron Voetbal International

Heitinga lovend over Bassey: 'Calvin misschien wel onze beste verdediger'

door Bart Veenstra 152

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

John Heitinga heeft zijn steun uitgesproken in Calvin Bassey. De zomeraankoop kent een lastig eerste seizoen bij Ajax en onder Heitinga begon hij nog geen enkele keer in de basis. Toch is de trainer lovend over de verdediger, die in de zomer overkwam van het Schotse Rangers FC.

Onder voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder had Bassey veelal een basisplaats, maar in de eerste drie wedstrijden onder Heitinga begon de Nigeriaans international telkens vanaf de bank. Mogelijk komt daar in de nabije toekomst verandering in. Tijdens het bekerduel met FC Twente (0-1 winst) mocht Bassey invallen voor Kenneth Taylor.

Heitinga legt uit waarom die wissel nodig was. 'Op dat moment word je naar achteren gedwongen en moet je veel ballen vanaf de flank en veel standaardsituaties verdedigen. Ik merkte dat we in de driehoek centraal achterin meer body nodig hadden. Dat hadden we met Edson, Jurriën en Calvin', wordt Heitinga geciteerd door Voetbal International.

Lof voor Bassey als verdediger en voor Álvarez als middenvelder

Sinds zijn aanstelling als trainer van Ajax speelde Heitinga al drie keer op rij met dezelfde opstelling. Vastigheid is voor hem dan ook belangrijk. 'Heel belangrijk. Maar het betekent niet dat we het hele seizoen in deze samenstelling blijven spelen. We spelen straks ook Europees. Calvin komt erin en is misschien wel onze beste verdediger. Zeker met Jurriën achterin. Die kan daar heel goed spelen. En je weet ook dat Edson een heel goede verdedigende middenvelder is.'

Het ligt er dan ook aan tegen wie Ajax speelt, zo legt Heitinga uit. 'Hoe spelen zij, hoe hoog of laag staan zij, wat hebben zij voorin staan? Die afweging moet je elke keer maken', aldus de trainer, die weet dat Ajax een druk programma heeft. 'Zeven wedstrijden in een maand is wel veel. Er zal zeker vermoeidheid in de benen zitten, dat moeten we goed monitoren. Je wil een goede concurrentiestrijd binnen je groep hebben.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.