Hamstra: 'Status is dat Ihattaren deze week weer individueel gaat trainen'

door Bart Veenstra 284

Bron De Telegraaf

Hamstra: 'Status is dat Ihattaren deze week weer individueel gaat trainen'

door Bart Veenstra 284

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Mohamed Ihattaren nog niet helemaal afgeschreven. Dat laat technisch manager Gerry Hamstra blijken tegenover De Telegraaf. De huurling van Juventus maakte het eerste deel van de voorbereiding mee, maar is sindsdien afwezig rondom de A-selectie van de club.

Ihattaren begon nog veelbelovend aan het seizoen bij Ajax, maar nadat hij vanuit het criminele circuit zou zijn bedreigd en geïntimideerd, heeft hij niet meer getraind - laat staan gespeeld - met de A-selectie. In een interview met De Telegraaf geeft Hamstra nu een update, al wordt er nog niet veel duidelijk over de toekomst van Ihattaren bij Ajax.

'De status is dat hij deze week weer individueel gaat trainen en verder is er eigenlijk niet zo veel te melden', zegt Hamstra. 'Tussendoor is hij even ziek geweest', aldus de technisch manager van Ajax. Eerder trainde Ihattaren ook al individueel op Sportpark de Toekomst.

'Denk dat Ajax gewoon afscheid van hem heeft genomen'

Het is op dit moment onduidelijk of Ihattaren nog gaat meetrainen bij het eerste elftal van Ajax. Feit is wel dat de club hem niet heeft ingeschreven voor de Champions League. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf liet maandag in de podcast van de krant al weten dat de boodschap duidelijk moet zijn. 'Ik vind het verbazingwekkend. Schreuder en de Ajax-leiding hebben gezegd: op het moment dat er iets valt te communiceren, dan wordt er gecommuniceerd. Het lijkt me dat dit toch wel een aardig moment is, als je hem niet inschrijft voor de Champions League, om te communiceren.'

'Ik denk dat Ajax gewoon afscheid van hem heeft genomen en dat er december tegen Juventus wordt gezegd dat de optie tot koop niet wordt gelicht', ging Verweij verder. 'Dan is het einde Ihattaren bij Ajax en dat zou me wel heel erg verbazen, want dat betekent dat Ajax het in een heel vroeg stadium heeft opgegeven met hem.'

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt? Zet in en ontvang liefst 8,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.