Ajax neemt nieuwelingen Grillitsch en Ocampos op in Champions League-selectie, Ihattaren ontbreekt

door Jesse ter Haar 309

Bron UEFA

Ajax neemt nieuwelingen Grillitsch en Ocampos op in Champions League-selectie, Ihattaren ontbreekt

door Jesse ter Haar 309

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Ajax heeft 23 spelers ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League, zo is te zien op de website van de UEFA. Zodoende doet hoofdtrainer Alfred Schreuder onder meer een beroep op nieuwelingen Lucas Ocampos en Florian Grillitsch, die pas in het slot van de transferperiode werden aangetrokken.

Waar de twee kersverse Ajacieden dus meegaan op de Europese avonturen, geldt dat niet voor Mohamed Ihattaren. De jongeling maakt al enige tijd geen onderdeel uit van de selectie van Ajax en dat lijkt zodoende niet op korte termijn te gaan veranderen. Na afloop van het huidige kalenderjaar loopt de huurperiode - Ajax huurt hem nog altijd van Juventus - bovendien af. Het is nog maar de vraag of de club hem daarna definitief overneemt.

Voor spelers als de zelf opgeleide Kenneth Taylor en Devyne Rensch geldt dat zij niet op de A-lijst ingeschreven hoeven te worden. Zij kunnen elke wedstrijd op de B-lijst worden geplaatst, waardoor zij geen plek in hoeven te nemen op de eerste lijst met spelers. Wanneer dit wel noodzakelijk was geweest, was er weer minder plek voor andere Ajacieden.

Het Champions League-avontuur van Ajax van dit seizoen begint komende woensdag al. Die avond is Rangers, tijdens een thuiswedstrijd in de eigen Johan Cruijff ArenA, de tegenstander. Hierna volgt op 13 september de uitwedstrijd tegen Liverpool, waarna op 4 oktober Ajax - Napoli op de rol staat. Een week later gaan de Amsterdammers op bezoek in Napels, terwijl Liverpool twee weken dáárna naar Amsterdam komt. Ajax sluit af met Rangers-uit op 1 november.

Champions League-selectie Ajax

Keepers:
1. Maarten Stekelenburg
16. Jay Gorter
22. Remko Pasveer

Verdedigers:
3. Calvin Bassey
5. Owen Wijndal
13. Ahmetcan Kaplan
17. Daley Blind
19. Jorge Sánchez
29. Lisandro Magallán
39. Kik Pierie

Middenvelders:
4. Edson Álvarez
6. Davy Klaassen
20. Mohammed Kudus
21. Florian Grillitsch
46. Patrickson Delgado Villa

Aanvallers:
7. Steven Bergwijn
10. Dusan Tadic
11. Lucas Ocampos
18. Lorenzo Lucca
23. Steven Berghuis
35. Francisco Conceicao
50. Giovanni
56. Jeppe Jensen

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.