Godts schiet Jong Ajax in weinig enerverend duel naar drie punten

door BadembaBarrie 124

Jong Ajax heeft zijn derde duel van het seizoen gewonnen. Thuis tegen TOP Oss speelden de Amsterdamse beloften een weinig enerverende wedstrijd. Een korte opleving van Mika Godts, halverwege de eerste helft, bleek uiteindelijk voldoende voor een doelpunt en drie punten: 1-0.

Op een winderig en regenachtig Sportpark de Toekomst kwam het duel lastig op gang. Jong Ajax vuurde in het eerste kwart eenmaal op doel, maar de poging van Oualid Agougil was een simpele prooi voor Mike Havekotte. TOP Oss wist er, op een dreigend moment in de openingsfase na, niets tegenover te stellen.

De openingsgoal van Mika Godts was dan ook praktisch het eerste hoogtepunt van de wedstrijd, na een kleine 25 minuten. De Belg pikte de bal op een meter of 25 van het doel op, dribbelde van links naar binnen en schoof het leerwerk beheerst vanaf de rand van de zestien in de verre hoek voor 1-0.

Ook na het doelpunt viel er niet veel te beleven. Nassef Chourak leek even op weg naar de 2-0, toen Havekotte zich even verslikte in de bal. De doelman herstelde zich echter tijdig en dus kon Chourak niet profiteren. Ook TOP Oss kwam er nog even gevaarlijk door, maar Charlie Setford hield zijn doel schoon, met een goede reflex,

Het eerste kwartier na rust was wat dat betreft levendiger. Zo zette doelpuntenmaker Godts een dribbel in, die deed denken aan de dribbel die voorafging aan zijn doelpunt. Ditmaal opteerde de linksbuiten echter voor de pass op Jaydon Banel, wiens schot overgetikt werd door Havekotte. Aan de overzijde kreeg Arthur Allemeersch ineens kans om uit te halen en ook zijn schot oogde gevaarlijk. Setford liet zich echter andermaal niet gek maken en hield de gelijkmaker eruit.

Zoals dat vaak gaat bij Jong Ajax, werd er echter na een uur flink doorgewisseld. Silvano Vos, Mika Godts en Ahmetcan Kaplan maakten plaats voor Olaf Gorter, David Kalokoh en Raphaël Sarfo. Die wissels kwamen het tempo van de wedstrijd niet ten goede. Zo leek het tweede kwartier na rust weer veel meer op de eerste drie daarvoor.

Daar kwam ook in de slotfase geen verandering in. TOP Oss was niet bij machte om een echt slotoffensief op te zetten, terwijl Jong Ajax de ruimte - die er wel steeds meer kwam - niet benutte. Zo bloedde het duel langzaam maar zeker dood en eindigde het in 1-0 op De Toekomst.

C. Setford; Gooijer, Aertssen, Kaplan, (Sarfo 61';) Agougil; Vos (Gorter 61'), Chourak (Alders 88'), Brandes; Idumbo Muzambo, Banel, Godts (Kalokoh 61').

De Graaff, Sarfo, Chahid, Kalokoh, Alders, Gorter, Henry.