FIFA verwerpt beroep Overmars tegen wereldwijde schorsing

door Bart Veenstra 155

Bron Het Parool

FIFA verwerpt beroep Overmars tegen wereldwijde schorsing

door Bart Veenstra 155

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De beroepscommissie van de FIFA heeft het beroep van Marc Overmars tegen zijn wereldwijde schorsing van een jaar verworpen. Dat meldt onder meer Het Parool woensdagmiddag. De woordvoerder van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax bevestigt het nieuws tegenover de krant.

Overmars werd in februari 2022 na grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijk personeel aan de kant gezet bij Ajax. In november 2023 werd Overmars door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Daar kwam ook nog een proeftijd van twee jaar bij. In eerste instantie had die schorsing alleen betrekking op Nederland.

Een maand geleden nam de FIFA de schorsing over van de KNVB. Overmars kon zodoende zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp FC, de club waar hij vlak na zijn vertrek bij Ajax aan de slag ging, niet voortzetten. Wel spande hij een beroepszaak aan bij de FIFA.

Kamp-Overmars ontving twee zinnen van de FIFA

Woordvoerder Frank Neervoort vertelt tegenover Het Parool dat het beroep van Overmars is verworpen door de FIFA. 'We hebben een bericht van twee zinnen ontvangen. In de eerste zin staat dat het beroep is verworpen, de tweede zin luidt dat de gemaakte kosten voor rekening van de heer Overmars zijn.'

Het is nog niet duidelijk of Overmars zijn schorsing nog op hoger niveau gaat aanvechten. Zo kan hij nog een poging wagen bij het internationale hof voor sportarbitrage CAS in Lausanne. 'Daar zijn hoge kosten mee gemoeid', weet Neervoort. De advocaat van Overmars heeft de FIFA inmiddels gevraagd naar een schriftelijke motivering van de uitspraak. Pas als die binnen is, kan een besluit worden genomen over mogelijke verdere stappen.

Terugkeer Overmars bij Ajax uitgesloten zolang Van Praag voorzitter is van RvC

Vorige week meldde de NOS dat Ajax vlak na het vertrek van Overmars in 2022 een poging ondernam om hem terug te halen. Hiermee werd het verhaal uit het boek 'Ajax in crisis' van Menno de Galan bevestigd. Later zou Danny Blind - toen nog niet teruggekeerd bij Ajax - Overmars nog eens gepolst hebben voor een terugkeer bij Ajax. Van een terugkeer kwam het niet.

Ajax is op dit moment op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken, maar de kans dat Overmars terugkeert in de Johan Cruijff ArenA is uiterst klein. Buiten het feit dat hij geschorst is en zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren, liet RvC-voorzitter Michael van Praag weten een terugkeer van Overmars onder zijn bewind uit te sluiten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.