Faberski tekent nieuw contract tot medio 2028 bij Ajax

door Jesse ter Haar 143

Bron Ajax.nl

Faberski tekent nieuw contract tot medio 2028 bij Ajax

door Jesse ter Haar 143

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Jan Faberski hebben elkaar gevonden in een nieuw contract voor het talent, zo is te lezen op Ajax.nl. De aanvallend ingestelde linkspoot lag nog maar tot medio 2025 vast in Amsterdam en daar is nu een termijn van drie jaar aan toegevoegd.

'De nieuwe verbintenis van de 18-jarige vleugelaanvaller loopt van 1 juni 2024 tot en met 30 juni 2028. Zijn oude contract liep tot medio 2025', zo schrijft men. Faberski loopt pas twee jaar rond in de jeugdopleiding van de recordkampioen van Nederland en zal daar dus nog minstens vier jaar aan toevoegen.

Sinds Faberski in de zomer van 2022 overkwam van Jagiellonia Białystok speelde hij in Ajax O17, maar ook in Ajax O18. Daar maakte hij afgelopen seizoen voldoende indruk om komend seizoen deel uit te mogen maken van de selectie van Jong Ajax. Met die ploeg komt hij uit in het betaald voetbal, namelijk de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax eindigde het afgelopen seizoen als vijftiende in die competitie en zal met een nieuwe lichting talenten hopen een gooi te kunnen doen naar een hogere klassering.

Op de website van Ajax pronkt Faberski met het Ajax-shirt van het seizoen 2023/2024 met achterop de termijn van zijn nieuwe contract in Amsterdam: 2028. Naast hem staan Casimir Westerveld (Head of Development) en Kelvin de Lang - op papier hoofd scouting van Ajax, maar in de praktijk al enige tijd meer dan dat.

Faberski in 2023/2024

Tijdens het afgelopen seizoen speelde Faberski zijn wedstrijden uitsluitend in Ajax O18. De Pool deed in totaal tijdens 26 wedstrijden mee, waarin hij acht goals wist te maken en drie assists leverde. Zijn duels speelde hij voornamelijk als rechtsbuiten, maar ook was hij meer dan eens te vinden aan de linkerkant van de aanval én speelde hij zo nu en dan als aanvallende middenvelder.

Kortgeleden schreef Ajax Showtime nog over de toekomst van aanvaller Faberski. Hij geldt als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax en is vooral van waarde met zijn voetballende vermogen en zijn ragfijne trap in zijn linkerbeen. Hij weet dat te combineren met een goede dribbel. Ondanks dat kende hij het afgelopen seizoen een minder productieve jaargang dan in het seizoen 2022/2023.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.