Eringa: 'Onderzoek naar Mislintat gaat een aantal weken duren'

door NielsOpdam 150

Bron NOS

Eringa: 'Onderzoek naar Mislintat gaat een aantal weken duren'

door NielsOpdam 150

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het externe onderzoek dat Ajax laat uitvoeren naar directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaat een aantal weken duren, zo vertelde president-commissaris Pier Eringa woensdagavond tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering, schrijft de NOS.

Ajax kocht op de laatste dag van de transfermarkt Borna Sosa. Mislintat kocht de Kroatische linksachter via zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandeelhouder is in het bedrijf van de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. Dit schuurt met de regels waar een beursgenoteerd bedrijf als Ajax zich aan moet houden.

Er wordt nu door een externe forensisch accountant onderzoek gedaan naar de kwestie. Dat het externe onderzoek een aantal weken gaat duren, leidde tot onvrede op de bijeenkomst op De Toekomst. 'Veel aanwezigen vonden de duur van het onderzoek te lang, nu Ajax in een sportieve crisis verkeert', schrijft de NOS.

Eringa benadrukt dat zorgvuldigheid geboden is

Eringa, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, benadrukte op zijn beurt dat zorgvuldigheid geboden is. Verder vertelde de president-commissaris dat de club er ook rekening mee moet houden dat Mislintat juridische stappen kan ondernemen, als hij op basis van een kort onderzoek geschorst zou worden door Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.