Boekhorst gaat aan de slag: 'Raad van Commissarissen heeft zeker prioriteit'

door NielsOpdam 37

Bron NOS

Boekhorst gaat aan de slag: 'Raad van Commissarissen heeft zeker prioriteit'

door NielsOpdam 37

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ernst Boekhorst geeft toe dat de Raad van Commissarissen 'zeker prioriteit' is voor de nieuwe bestuursraad van Ajax. Boekhorst werd woensdagavond benoemd tot nieuwe voorzitter van de bestuursraad en gaat donderdag direct aan de slag, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

Tijdens de buitengewone ledenvergadering heeft de nieuwe bestuursraad van Ajax zich woensdagavond geïntroduceerd. Vanuit de leden kwamen er vragen over de intenties van de nieuwe raad. Volgens Boekhorst weet iedereen wat er aan de hand is bij de Amsterdamse club. 'We lezen het nieuws en dat doet deze bestuursraad ook. Tegelijkertijd kun je niet een panklaar antwoord hebben. We zullen ons zo snel mogelijk moeten beraden over de dingen die ons te doen staan.'

Vanuit de leden van Ajax kreeg de nieuwe bestuursraad wel een aanbeveling om mee aan de slag te gaan. 'Dat betekent ook dat we vanaf morgen (donderdag, red.) daarmee aan de slag gaan. Het is moeilijk om nu te zeggen waar we dan mee beginnen, maar we lezen allemaal het nieuws en daar zullen we ons in verdiepen', vertelt Boekhorst. De bestuursraad van Ajax stuurt de RvC aan en heeft ook de mogelijkheid om de RvC weg te sturen. 'De relatie met de Raad van Commissarissen en wat daar speelt heeft zeker prioriteit, dus daar gaan we mee aan de slag', reageert Boekhorst op vragen over de toezichthouders.

Eringa beantwoordde vragen over Mislintat

Momenteel loopt er ook een onderzoek naar directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Aan het begin van de buitengewone ledenvergadering heeft president-commissaris Pier Eringa een toelichting gegeven. Hij beantwoordde een aantal vragen over de kwestie. 'Daar waren de leden heel blij mee. Vervolgens hebben we een stemming gehad over de introductie van de bestuursraad.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.