Dubbelslag Rijkhoff helpt Jong Ajax aan ruime overwinning op leeftijdsgenoten PSV

door BadembaBarrie 606

Bron AS

Dubbelslag Rijkhoff helpt Jong Ajax aan ruime overwinning op leeftijdsgenoten PSV

door BadembaBarrie 606

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft voor de tweede keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Thuis tegen Jong PSV toonden de Amsterdamse beloften zich de volwassener spelende ploeg en ontpopte Julian Rijkhoff zich tot held van de avond. Dankzij twee treffers van de spits en één van David Kalokoh eindigde het in een 3-0 overwinning.

Jong Ajax had het maandag lastig met de bij vlagen hoge en felle druk van De Graafschap en ook Jong PSV schroomde niet om de Amsterdamse beloften al vroeg in de opbouw lastig te vallen. Zeker in de openingsfase was Jong Ajax daardoor zoekende en hadden de bezoekers een duidelijk overwicht. Meer dan een door Nick Verschuren geblokt schot van Jesper Uneken leverde dat aan echt doelgevaar echter niet op.

Na een minuut of tien kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd en kreeg het zelf enkele goede kansen om de score te openen. Alvaro Henry startte als rechtsback en had in die rol twee gevaarlijke voorzetten in huis. De eerste had een doelpunt van Kian Fitz-Jim op moeten leveren, maar de middenvelder raakte de bal in de volley volledig verkeerd. De tweede voorzet ging net voorbij aan Julian Rijkhoff, die de bal bij de tweede paal anders voor het intikken had gehad.

Driemaal bleek uiteindelijk scheepsrecht voor de ploeg van Dave Vos. Een balverovering van Jaydon Banel op de helft van Jong PSV leverde Jong Ajax plots een kansrijke situatie op. Via Fitz-Jim en Rijkhoff kwam de bal voor de voeten van David Kalokoh, die oog in oog met Joël Drommel koeltjes de score opende. Dat verstevigde Jong Ajax’ grip op het duel en nadat Drommel een afstandspoging van Banel nog had gekeerd, moest hij na ene klein halfuur oog in oog met Rijkhoff wel weer vissen.

Zo had Jong Ajax een comfortabele voorsprong te pakken en kon het daarmee rustig gaan voetballen. Dat leidde niet bepaald tot een kansenregen, maar achterin hadden de Amsterdamse beloften hun zaken vaak prima op orde. Zo had het van Jong PSV vrij weinig te vrezen. Een echte kans ontstond echter op slag van rust pas weer, toen Banel een goede aanname, vervolg actie én voorzet in huis had. Bij de tweede paal kwam Rijkhoff aanlopen om de bal binnen te tikken, maar hij zag het leerwerk vlak voor hij eraan kon komen weggewerkt worden door een Jong PSV’er.

Direct na rust mocht Rijkhoff alsnog zijn tweede doelpunt van de avond bijschrijven. Jong Ajax combineerde rond de zestien van Jong PSV en via een Eindhovense voet belandde de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Rijkhoff. Die hoefde geen twee keer na te denken en zorgde met een schot in de korte hoek voor de beslissing in de wedstrijd.

Dat het doelpunt van Rijkhoff de beslissing was, was vervolgens ook aan alles voelbaar. Jong PSV geloofde er duidelijk niet meer zo in en kreeg nog slechts één grote kans. Invaller Tim van den Heuvel kon op de rand van het Amsterdamse strafschopgebied plots vrij uithalen, maar deed daar veel te weinig mee. De bal vloog over. Jong Ajax hoefde tegelijkertijd niet meer zo nodig en een gekeerd schot van Ar’jany Martha was dan ook het enige resterende Amsterdamse wapenfeit. Zo eindigde het duel in 3-0.

Opstelling Jong Ajax:

Setford; Henry (Alders 73'), Brandes (Chahid 27'), Verschuren, Martha; Vos (Ugwu 73'), Fitz-Jim; Banel, Chourak (Appiah 73'), Kalokoh (Speksnijder 63'); Rijkhoff

Wissels Jong Ajax:

De Graaff, Kremers, Chahid, Alders, Ugwu, Appiah, Speksnijder, Vink

Opstelling Jong PSV:

Drommel; Van de Blaak, Egan-Riley, Dams, Jansen; Land, Jimenez (Abed 46'); Simons (Van den Heuvel 57'), Nassoh, Bars (Gilbert 46'); Uneken (Bouhaoudane 63')

Wissels Jong PSV:

Peersmna, Smolenaars, Dagasan, Abed, Van den Heuvel, Bouhaoudane, Gilbert, Houben, El Meliani

Doelpunten:

1-0 David Kalokoh (18')
2-0 Julian Rijkhoff (28')
3-0 Julian Rijkhoff (47')

Bijzonderheden:

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.