Butera opnieuw onder het mes na complicaties tijdens revalidatie

door Jon van Dam 46

Butera opnieuw onder het mes na complicaties tijdens revalidatie

door Jon van Dam 46

Laatst geüpdatet

Ethan Butera is opnieuw geopereerd aan zijn knie, zo laat de speler van Jong Ajax weten op zijn Instagram-account. De zeventienjarige Belg kreeg aan het eind van zijn revalidatie last van complicaties. Daardoor was een nieuwe operatie noodzakelijk.

Op zijn Instagram deelt Butera een foto waarop hij te zien is na zijn operatie. De verdediger kampt al tijden met zijn knieblessure, die hem inmiddels al langer dan een jaar aan de kant houdt. 'Na enkele complicaties tijdens mijn revalidatie moest ik opnieuw een operatie ondergaan. Strijders komen altijd sterker terug', zo stelt de strijdbare Butera.

Afgelopen zomer tekende Butera op de allerlaatste dag van de transfermarkt zijn contract bij Ajax. Hij werd overgenomen van RSC Anderlecht en zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026. Butera wordt in België gezien als een groot talent, al heeft hij zijn kunsten - door zijn knieblessure - nog niet bij Ajax kunnen vertonen.

Butera kan op twee posities in verdediging uit de voeten

De Belgische journalist Sven van Londersele (Het Laatste Nieuws) was eerder erg onder de indruk van de kwaliteiten van Butera. Volgens hem kan de jongeling zowel als centrumverdediger als linksback spelen. ‘Op beide posities heeft hij veel indruk gemaakt. Hij stond op de rand van de A-ploeg van Anderlecht en had daar binnen nu en twee jaar basisspeler kunnen zijn.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.