Butera traint volledig mee met de groep; debuut komt steeds dichterbij

door Wessel Kroon 48

Bron Ajax Showtime

Butera traint volledig mee met de groep; debuut komt steeds dichterbij

door Wessel Kroon 48

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ethan Butera (17) traint volledig mee met de groep bij Jong Ajax. De talentvolle verdediger is daarmee in de laatste belangrijke fase van zijn herstel beland, en het lijkt erop dat het niet lang meer zal duren voordat Butera zijn debuut maakt voor Jong Ajax. Het is voor hem nu een kwestie van wedstrijdfit worden.

Butera maakte afgelopen zomer op de laatste dag van de transfermarkt de overstap van RSC Anderlecht naar Ajax. De zeventienjarige verdediger geldt als een enorm talent in België, maar heeft zich nog niet kunnen laten zien in het shirt van Ajax. Butera raakte een jaar geleden geblesseerd aan zijn knie en heeft lang moeten herstellen van die blessure. Daardoor kan hij nu pas weer aan wedstrijdminuten denken.

Jong Ajax zit momenteel krap in de linksbacks. Butera kan als linker centrale verdediger en linksback uit de voeten, en dus is zijn komst zeer gewenst. Sven van Londersele, journalist namens Het Laatste Nieuws, was eerder erg positief over de kwaliteiten van Butera op beide posities. ‘Op beide posities heeft hij veel indruk gemaakt. Hij stond op de rand van de A-ploeg van Anderlecht en had daar binnen nu en twee jaar basisspeler kunnen zijn.’

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.