Butera sluit snel aan bij de groep; Ook Boerhout op de weg terug

door Wessel Kroon 14

Bron Ajax Showtime

Butera sluit snel aan bij de groep; Ook Boerhout op de weg terug

door Wessel Kroon 14

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ethan Butera en Yoram Boerhout zitten in de eindfase van het herstel van hun blessures. Butera kan over één à twee weken voor het eerst met de groep meetrainen. Boerhout zal nog net iets langer nodig hebben, maar verwacht ook binnen drie weken weer volledig met de groep mee te kunnen doen.

Butera maakte afgelopen zomer op de slotdag van de transfermarkt de overstap naar Ajax. De zeventienjarige verdediger geldt als een groot talent in België, maar heeft zich nog niet kunnen later zien in het shirt van Ajax. Dat komt doordat hij vorig seizoen een knieblessure had opgelopen. Butera heeft nu de laatste fase van zijn revalidatie bereikt en hoopt snel zijn eerste minuten te kunnen maken voor de Amsterdammers. De komende periode zal voor hem vooral in het teken staan van wedstrijdfit worden.

Ook Boerhout lijkt snel aan te kunnen sluiten bij Jong Ajax. De jonge spits scoorde er vorig seizoen op los bij Ajax O18, maar is inmiddels al een behoorlijke tijd herstellende van een blessure. Boerhout traint al twee weken individueel, samen met Butera. Hij zal hoogstwaarschijnlijk binnen een week weer langzaamaan met de groep mee gaan trainen. Vervolgens zal Ajax kijken hoe snel hij weer volledig mee kan trainen. De verwachting is dat dat nog twee tot drie weken zal duren.

Terugkeer voor de winterstop?

Het is nog de vraag of Butera en Boerhout minuten gaan maken voor de winterstop. Ajax zal voorzichtig zijn met het herstel van het duo, omdat ze een lange revalidatie achter de rug hebben. Jong Ajax heeft nog vijf wedstrijden te spelen voor de winterstop en bevindt zich momenteel op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Profiteer maandag nog van Black Friday-korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.