Aertssen mist resterende deel seizoen vanwege knieblessure

door Jon van Dam 38

Bron Ajax.nl

Aertssen mist resterende deel seizoen vanwege knieblessure

door Jon van Dam 38

Bron Ajax.nl

Olivier Aertssen zal dit seizoen niet meer in actie komen, zo laat Ajax weten op zijn officiële kanalen. De verdediger van Jong Ajax liep onlangs een knieblessure op tijdens de training. Afgelopen vrijdag werd de mandekker geopereerd.

Aertssen raakte onlangs op de training geblesseerd. Volgens de verdediger, die dit seizoen al 23 keer uitkwam voor Jong Ajax, was het een ongelukkig moment. 'Afgelopen vrijdag ben ik succesvol geopereerd. Het is balen dat ik dit seizoen niet meer kan spelen, maar ik ben positief en ervan overtuigd dat zoiets je als voetballer uiteindelijk weer sterker maakt.'

In de voorbereiding op het seizoen 2023/24 deed Aertssen veel wedstrijden mee met de hoofdmacht onder toenmalig trainer Maurice Steijn. Na het aantrekken van een aantal verdedigers speelde Aertssen zijn wedstrijden in het profvoetbal bij Jong Ajax. Voor de beloftenploeg van Dave Vos droeg hij geregeld de aanvoerdersband.

Ethan Butera

Ook collega-verdediger van Jong Ajax, Ethan Butera, zal tijdens het resterende deel van dit seizoen niet meer in actie komen. De 17-jarige Belg liet deze week weten last te hebben gekregen van complicaties aan het eind van zijn revalidatie. Daardoor moest de jongeling opnieuw onder het mes. De van RSC Anderlecht overgenomen verdediger speelde vanwege zijn knieblessure nog geen minuut voor Jong Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.