Doelman De Graaff verlengt contract tot medio 2026

door Bram Bark 18

Bron Ajax

Doelman De Graaff verlengt contract tot medio 2026

door Bram Bark 18

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Doelman Tom de Graaff heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De keeper van Jong Ajax had nog een contract tot en met 30 juni 2024. De Graaff kwam in totaal 25 keer in actie namens de beloftenploeg.

De Graaff werd op 10 december 2004 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd kwam hij bij Ajax terecht en doorliep hij de hele jeugdopleiding. De Graaff maakte zijn debuut in het profvoetbal voor Jong Ajax op 22 augustus 2022 in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap.

De achtienjarige doelman rouleerde vorig seizoen geregeld met Charlie Setford onder de lat bij Jong Ajax. Laatstgenoemde liep een blessure op en zodoende kwam De Graaff tot 25 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De geboren Amsterdammer heeft nu dus een nieuw contract verdiend bij Ajax. De Graaff is blij met de verlenging. 'Mooie beloning voor het harde werken. Dit geeft alleen maar meer motivatie om door te gaan en om dit soort momenten nog veel vaker mee te maken.'

Keepers bij Ajax

In de eerste wedstrijd in de Eredivisie van Ajax, tegen Heracles Almelo, raakte eerste doelman Gerónimo Rulli zwaar geblesseerd. Jay Gorter kwam voor hem in de plaats. Eerder haalden de Amsterdammers met Diant Ramaj een jonge keeper in huis. Ajax nam hem over van Eintracht Frankfurt. Het is nu de vraag wie er de komende tijd onder de lat zal staan bij Ajax 1. Dit betekent ook dat de functie van derde doelman de komen periode vacant is. Deze strijd zal gaan tussen Setford en De Graaff. Remko Pasveer kampt met een blessure.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.