Conceição begint aan de aftrap tegen NEC, Bergwijn en Berghuis ziek

door Gino Haverkamp 326

Bron Ajax Showtime

Conceição begint aan de aftrap tegen NEC, Bergwijn en Berghuis ziek

door Gino Haverkamp 326

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição begint zondagmiddag in de basis bij Ajax, dat op bezoek gaat bij NEC. Dit onder meer door ziekte bij Steven Bergwijn én Steven Berghuis. Beide Ajacieden ontbreken namelijk en daardoor is er op de flanken ruimte gekomen voor andere krachten. Achterin begint Devyne Rensch als centrumverdediger.

Door de zieke spelers bestaat de aanval nu uit Conceição als rechtsvoor, Dušan Tadić als linksbuiten en Brian Brobbey als spits. Achter hen vormen Davy Klaassen, Edson Álvarez en de op tijd van ziekte herstelde Kenneth Taylor het middenveld.

De verdediging heeft ook de nodige veranderingen ondergaan. Daley Blind is immers vertrokken, maar dat betekent niet dat Owen Wijndal hem vervangt als linksback in de basiself. Calvin Bassey doet dat namelijk, waardoor het achtergebleven gat centraal wordt opgevangen door Rensch. Timber assisteert hem als centrumverdediger, terwijl Jorge Sanchez de rechtsback van dienst is.

Verder is Remko Pasveer doelman, daar nieuwbakken Ajacied Geronimó Rulli nog niet bij de selectie zit. Verder valt op dat Jong Ajax-spelers Olivier Aertssen, Silvano Vos, Jorrel Hato en Jaydon Banel op de bank zitten.

Volgens Ajax zelf ontbreken, naast Berghuis en Bergwijn, veel andere spelers ook wegens het 'niet fit' zijn. Dit zijn Youri Baas, Youri Regeer, Mohammed Kudus en Florian Grillitsch. Van Ahmetcan Kaplan is bekend dat hij met een fikse blessure kampt.

Opstelling Ajax

Pasveer; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Conceição, Tadic; Brobbey.

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.