Chivu bevestigt onderhandelingen met Ajax: 'Hebben veel gesprekken plaatsgevonden'

door Timo Suur 116

Bron De Telegraaf

Chivu bevestigt onderhandelingen met Ajax: 'Hebben veel gesprekken plaatsgevonden'

door Timo Suur 116

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Cristian Chivu heeft de voorbije maanden veel gesprekken gevoerd met de clubleiding van Ajax, zo bevestigt hij aan De Telegraaf. De Amsterdammers hadden de Roemeen op het oog als mogelijke assistent-trainer, maar hier is het uiteindelijk niet van gekomen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ik heb een goede relatie met Ajax en er hebben de laatste maanden veel gesprekken plaatsgevonden', vertelt Chivu desgevraagd aan de ochtendkrant. De partijen wisten echter niet tot een akkoord te komen. 'Het is niet gelukt, maar Ajax zit voor altijd in mijn hart.'

Ondanks dat de vele onderhandelingen op niets uitliepen, sluit Chivu niet uit dat hij in de toekomst werkzaam zal zijn bij Ajax. 'Wie weet of ik daar in de toekomst wel eens aan de slag kan gaan. Ik hoop het.'

Chivu was tussen 2018 en 2024 actief als jeugdtrainer bij het Italiaanse Internazionale, waar hij inmiddels is vertrokken. Voorlopig lijkt de oud-Ajacied niet te azen op een nieuw avontuur in de voetbalwereld. 'Nu is het tijd voor mijn gezin', reageert Chivu kort en bondig.

'Ajax ziet in Chivu trainer van de toekomst'

De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio wist als eerste te melden dat Ajax Chivu op de korrel had als nieuwe assistent-trainer. De Roemeen moest in Amsterdam de rechterhand worden van Graham Potter, maar laatstgenoemde is uiteindelijk niet de opvolger geworden van John van 't Schip bij Ajax. De Italiaan Francesco Farioli is door de clubleiding aangesteld om de club weer er bovenop te helpen.

Volgens Di Marzio zag Ajax in Chivu 'de trainer van de toekomst'. De clubleiding dicht de Roemeen een grote toekomst in het trainerschap toe en ze wilden hem een contract voor vijf jaar aanbieden, waarbij de eerste seizoenen zouden dienen als een ontwikkelingsperiode. Na een paar jaar als assistent-trainer zou het plan van de Amsterdammers zijn om Chivu te promoveren tot hoofdtrainer.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.