Brobbey en Bergwijn maken indruk op Koeman: 'Ze zijn redelijk opgefleurd in een andere omgeving’

door Jari Perridon 109

Bron AS

Brobbey en Bergwijn maken indruk op Koeman: 'Ze zijn redelijk opgefleurd in een andere omgeving’

door Jari Perridon 109

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey en Steven Bergwijn maken een goede indruk op bondscoach Ronald Koeman, zo laat de bondscoach weten op de persconferentie van het Nederlands elftal op woensdagmiddag. Brobbey maakte als een van de weinige Ajacieden een goed seizoen door en verdiende zo een plekje in de EK-selectie. Bergwijn maakte in de laatste weken van het voetbalseizoen indruk op de bondscoach en verdiende zo zijn plekje bij de EK-selectie.

De bondscoach is enorm te spreken over de spits van Ajax. 'Ik denk dat hij goede trainingen heeft afgewerkt. Ik probeer hem nog fitter te krijgen. Dat is wat ik kan zeggen', vertelt Koeman. De spits raakte vlak voor de vorige interlandperiode geblesseerd en kon zich zodoende nog niet echt laten zien onder Koeman. De komende oefeninterlands kan Brobbey zichzelf nog bewijzen voorafgaand aan het EK.

'Zowel voor hem als voor Steven Bergwijn is het natuurlijk een heel moeilijk seizoen geweest. Met veel problemen, veel veranderingen. Dat is niet altijd makkelijk. Wat ik van beiden zie, zijn ze redelijk opgefleurd in een andere omgeving', vervolgt Koeman.

De bondscoach is van mening dat dit door meerdere factoren komt. 'Ik geloof niet alleen dat dat door mij komt. Ook het vooruitzicht naar een EK. Ik heb van beiden gezien waarom ik deze spelers selecteer', vervolgde Koeman zijn persconferentie.

Bergwijn en Brobbey van waarde voor Ajax

Zoals bekend is maakte Ajax een lastig seizoen door, maar Brobbey wist zich nog enigszins aan de malaise te onttrekken. De jonge spits kwam afgelopen seizoen 43 keer in actie voor Ajax. Daarin was hij goed voor 22 doelpunten en twaalf assists. Daarmee was hij de belangrijkste speler bij de Amsterdammers. Bergwijn kwam minder in actie. Hij speelde in totaal 31 wedstrijden en wist daarin dertien keer te scoren. Daarnaast gaf de buitenspeler nog vijf assists. Zodoende hebben beide spelers wel hun waarde gehad voor Ajax het afgelopen seizoen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.