Branie: Met gelijkspel tegen Fortuna blijkt weer: ‘Op Ajax valt dit achtbaanseizoen echt geen peil te trekken’

door Wessel Kroon 121

Bron Ajax Showtime

Branie: Met gelijkspel tegen Fortuna blijkt weer: ‘Op Ajax valt dit achtbaanseizoen echt geen peil te trekken’

door Wessel Kroon 121

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Een nieuw spelsysteem, tweemaal de nul gehouden. Ajax leek iets van vastigheid te hebben gevonden. Léék. Tegen Fortuna Sittard moest een zwak Ajax invaller Brian Brobbey dankbaar zijn voor de late 2-2. In Ajaxpodcast Branie verbazen ze zich erover: op Ajax valt in dit dramatische achtbaanseizoen werkelijk geen peil te trekken.

'Ajax slaagt er zelfs mét Brobbey al heel matig in de bal voorin vast te houden', verzucht presentator Menno Pot over het gelijkspel tegen Fortuna. 'Maar met Chuba Akpom op zijn plek lukte dat helemaal niet meer.' Paroolverslaggever Jop van Kempen wijst op het zwakke spel van Josip Sutalo, die terugkeerde na een blessure, en het nog zwakkere spel van Tristan Gooijer.

De beste Ajacied? 'Kenneth Taylor, die vond ik goed spelen', zegt Ajaxshowtimeredacteur Wessel Kroon. 'Het heeft hem wel goed gedaan dat hij er een wedstrijd naast kwam te staan.'

Maurits Hendriks

Met de Paroolverslaggevers Van Kempen én Bas Soetenhorst zoomt Branie in op het onfortuinlijke dienstverband van ‘Chief Sports Officer’ Maurits Hendriks bij Ajax. Wat deed die man eigenlijk precies? En waarom is zijn aftocht zo roemloos?

Ze schreven een reconstructie over Hendriks’ tijd bij Ajax, waaruit eens te meer blijkt hoe groot de onrust bij de club de voorbije twee jaar was. Soetenhorst: 'Omdat Ajax geen krachtige directie had, kregen de toezichthouders veel bestuurlijke invloed. De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes, die deze week officieel aan de slag gaat, staat bekend als een daadkrachtiger type. Hij heeft ook meer steun van de bestuursraad dan Hendriks ooit had.'

Op naar Birmingham, op naar Aston Villa. Wordt het Ajax’ laatste Europese duel van het seizoen? Eén ding is zeker: vrijdag is er een extra ‘Europese’ editie van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.