Branie: Lentekriebels bij Ajax: is de vierde plek met Kaplan en Mannsverk alsnog haalbaar?

door BadembaBarrie 194

Bron Ajax Showtime

Branie: Lentekriebels bij Ajax: is de vierde plek met Kaplan en Mannsverk alsnog haalbaar?

door BadembaBarrie 194

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Sprankelend was Ajax-FC Utrecht allerminst, maar met vijf verdedigers oogde Ajax eindelijk weer eens stabiel en zeker van zijn zaak. Een verdiende overwinning was het gevolg (2-0) en dat leidde meteen tot lentekriebels in de Johan Cruijff Arena. Is een maartse opmars toch mogelijk? Daarover gaat de nieuwe aflevering van Ajaxpodcast Branie.

In de aanloop naar het duel was er een relletje. Trainer John van ’t Schip gaf de selectie extra vrije dagen. Dat wekte bevreemding, omdat Ajax bezig is een nieuw systeem te implementeren. Paroolverslaggever Jop van Kempen schreef over de kwestie en praat met presentator Menno Pot en Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie over de zaak na. Van Kempen: 'John van ’t Schip vertelde na de wedstrijd zijn kant van het verhaal en had er een leuke grap over, maar ik blijf het een vreemde zaak vinden.'

Uitblinkers tegen FC Utrecht

Hoewel Ajax tegen FC Utrecht wat creativiteit ontbeerde, waren er wel uitblinkers. Naast de beslissende bijdragen van Brian Brobbey en de solide partij van Jordan Henderson vielen vooral Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk in positieve zin op. Zijn zij Ajax’ nieuwe ruggengraat voor de komende weken? Kan Ajax een serie neerzetten en de jacht op nummer vier AZ weer hervatten?

Branie staat ook even stil bij het afscheid van Simon Tahamata, de ‘grote kleine Ajacied’. En natuurlijk bij de eerste wedstrijd tegen het sterke Aston Villa, donderdag in de Johan Cruijff ArenA. De ochtend na dat duel is er, zoals gebruikelijk, een extra ‘Europese’ aflevering van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.