Branie: ‘Door deze transferzomer staat het businessmodel van Ajax onder druk’

door Wessel Kroon 140

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Door deze transferzomer staat het businessmodel van Ajax onder druk’

door Wessel Kroon 140

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het draaide zaterdag in Waalwijk maar om één ding: de toestand van RKC-keeper Etienne Vaessen, die na een botsing bewusteloos op het veld bleef liggen. Inmiddels weten we dat het goed gaat met Vaessen. Daarom kan in Branie ook gewoon over het voetbal worden gepraat: Ajax speelde 86 minuten in Waalwijk en stond met 2-3 voor toen het duel werd gestaakt. Is er licht aan het einde van de tunnel?

Presentator Menno Pot buigt zich over die vraag met Wessel Kroon (Ajax Showtime) en Paroolverslaggever Jop van Kempen, die de komende tijd vaker over Ajax zal schrijven omdat Dick Sintenie om gezondheidsredenen nog een tijd onbeschikbaar zal zijn. “Ik vond Gastón Ávila wel een lichtpuntje,” zegt Van Kempen. “Verdedigend zag hij er bij een van de tegendoelpunten niet goed uit, maar vooral opbouwend droeg hij wel het nodige bij. Hij durft met passes af en toe een linie over te slaan.”

Ajax moet een paar wedstrijden winnen en vertrouwen tanken, horen we vaak: het kwartje moet een paar keer de goede kant op vallen. In Waalwijk leek dat eindelijk weer eens te gebeuren, maar: hoeveel vertrouwen kan Ajax uit dit optreden halen? “Het blijft allemaal erg onzeker ogen,” zegt Kroon. “En het programma van de komende tijd leent zich ook niet direct voor ‘lekker even een paar keer winnen’.”

Ook aan tafel: Bas Soetenhorst, die voor Het Parool de bestuurscrisis volgt. Er valt weer een lijstje ontwikkelingen te duiden: de voordracht van Michael van Praag en Leo van Wijk als commissarissen, het nieuws dat Jan van Halst niet als commissaris zal terugkeren, de mogelijkheid dat algemeen directeur Alex Kroes eerder dan 15 maart aan de slag kan én de macht van de harde kern binnen Ajax, waarover een artikel in Het Parool verscheen. Soetenhorst is een van de auteurs en vertelt erover.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.