Branie: Ajax heeft aanvallers om te counteren, maar brengt ze nooit in stelling

door Jesse ter Haar 96

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax heeft aanvallers om te counteren, maar brengt ze nooit in stelling

door Jesse ter Haar 96

Bron Ajax Showtime

De periode van Ajax onder leiding van Hedwiges Maduro is begonnen met een 2-0 nederlaag op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers kozen voor een verdedigende tactiek en konden bijna bij een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzoeken, maar toen was daar vlak voor rust dan toch het tegendoelpunt. Dat en meer wordt besproken in de nieuwe aflevering van Branie, de Ajax-podcast van Het Parool.

Daags na de nederlaag in Engeland zijn naast presentator Menno Pot ook Daan Sutorius en Jesse ter Haar te gast. Er is volgende te bespreken, want er gebeurde sinds de aflevering meer dan alleen het spelen van een uitwedstrijd op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Wat vinden de gasten bijvoorbeeld van het vertrek van Maurice Steijn en is er perspectief in aanloop naar de uitwedstrijd van Ajax tegen PSV?

Over de wedstrijd van Ajax tegen Brighton & Hove Albion zijn de meningen redelijk eensgezind: het was naïef om te denken dat er een resultaat inzat voor de Amsterdammers. Wel stelt de defensieve organisatie eenieder gerust, terwijl het spel aan de bal dan weer erg te wensen over liet.

Het bedachte plan van Ajax tegen Brighton & Hove Albion kwam niet van Steijn, maar van Maduro. Afgelopen maandag vertrok eerstgenoemde immers als hoofdtrainer van Ajax en sindsdien staat Maduro voor de groep. Hoe kijken we naar de exit van de man die het maar niet op de rit wist te krijgen bij Ajax en is Maduro met zijn compacte speelwijze de juiste weg ingeslagen?

Van Brighton naar PSV

Tot slot mag ook de komende uitwedstrijd tegen PSV niet onbenoemd blijven. De Eindhovenaren zijn na negen wedstrijden nog foutloos in de Eredivisie, terwijl Ajax elk punt goed kan gebruiken. Dat het een zware kluif gaat worden voor de Amsterdammers lijkt wel duidelijk, maar op welke manier maakt Ajax nu de meeste kans tegen PSV? Dat en meer in Branie!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (X: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.