Bondsarts bevestigt: Eriksen had een hartstilstand

door Gino Haverkamp 18

Bondsarts bevestigt: Eriksen had een hartstilstand

door Gino Haverkamp 18

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen kreeg zaterdagavond tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand. Dat bevestigt bondsarts Morten Boesen op een persconferentie over de situatie rondom Eriksen, die het naar omstandigheden goed maakt. Eerder was nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak was van het in elkaar zakken van de Deen.

'Hij was dood op een gegeven moment', antwoordt Boesen op de vraag hoe dichtbij het overlijden van Eriksen was. Door adequate hulpverlening kwam de oud-Ajacied weer bij kennis. 'Hoe dichtbij het (bij een overlijden, red.) was? Dat weet ik niet. Ik kan niet antwoorden op de details over hoe het is gebeurd.'

Doordat Eriksen op een gegeven moment weg was, werd de reanimatie gestart. Boesen kan niet exact vertellen hoe dat alles in zijn werking ging. 'Het gebeurde gewoon', zegt de medicus over de behandeling. 'Dus ik weet niet echt precies wat te zeggen.' Wel bevestigt Boesen dat Eriksen een hartstilstand kreeg en dat het hart na één schok met de defibrillator weer zelfstandig kon kloppen.

Eriksen was alweer bij bewustzijn toen hij na zijn behandeling werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar moet hij nog enkele dagen blijven om de oorzaak van zijn hartstilstand vast te leggen. Naar omstandigheden maakt hij het goed, daar hij al heeft gesproken met zijn teamgenoten bij zowel Denemarken als Internazionale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties