[Update IX] Eriksen moet paar dagen in ziekenhuis blijven, toestand stabiel

door Gino Haverkamp 591

[Update IX] Eriksen moet paar dagen in ziekenhuis blijven, toestand stabiel

door Gino Haverkamp 591

Laatst geüpdatet

Chrisitian Eriksen is in elkaar gezakt tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. De oud-Ajacied viel uit het niets naar de grond en werd door de medische staf, op het eerste oog, gereanimeerd. Wat er precies gebeurde, is lastig vast te stellen.

De 29-jarige Deen ging, zonder een tegenstander in zijn buurt, naar de grond. Hij viel voorover op het moment dat hij de bal via een inworp aangespeeld kreeg. Gelijk was duidelijk dat de situatie ernstig was, daar zijn ploeggenoten onmiddelijk riepen om medische hulp. Die kwam er direct aan, waarna Eriksen ongeveer een kwartier lang werd geholpen. De wedstrijd werd gestaakt en later hervat.

Het Deense B.T., een bekende krant in dat land, meldt dat Eriksen per ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat ziekenhuis ligt dicht naast Parken, het stadion waar Denemarken - Finland gespeeld wordt.

Update 19.15 uur (12 juni 2021) - In elkaar gezakte Eriksen lijkt bij kennis

Op Twitter circuleren foto's rond van Christian Eriksen op het moment dat hij van het veld gevoerd werd. De eerste indrukken zijn positief. De Deen lijkt bij kennis en houdt het hand op het voorhoofd. De foto is officieel, zo bevestigt B.T.

Ook de UEFA meldt dat Eriksen naar het ziekenhuis is afgevoerd. 'De speler is overgebracht naar het ziekenhuis en is gestabilliseerd', valt er te lezen. Om 19.45 uur wordt er meer duidelijk, al lijkt het er op dat dit vooral zal gaan over het verdere verloop van de wedstrijd.

Update II -  19.35 uur (12 juni 2021) - Deense bond: Eriksen wakker en wordt verder onderzocht

Goed nieuws vanuit Denemarken: de Deense bond bevestigt dat Christian Eriksen wakker is. De middenvelder ligt nu in het ziekenhuis nabij het stadion Parken en wordt daar verder onderzocht. Ook de voetbalbond meldt dat er om 19.45 uur een update volgt.

Update III - 19.55 uur (12 juni 2021) - Zaakwaarnemer Eriksen: 'Hij ademt en kan praten'

Christian Eriksen kan ademen en praten, zo bevestigt Martin Schoots, zijn manager, aan NPO Radio 1. Dit vertelde de vader van Eriksen aan Schoots. De Deen ligt nog wel in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken, nadat hij tijdens de EK-wedstrijd tussen zijn land en Finland in elkaar zakte met, op het eerste oog, hartproblemen. Hij was bij kennis op het moment dat hij afgevoerd werd.

Update IV - 20.05 uur (12 juni 2021) - Eriksen stabiel, Denemarken - Finland om 20.30 uur hervat

De wedstrijd tussen Denemarken en Finland wordt om 20.30 uur hervat, zo maakt de Deense voetbalbond bekend op Twitter. Dit op verzoek van de spelers van beide teams. Daarnaast meldt de organisatie dat Eriksen nog altijd bij kennis is en ook stabiel is. De naar omstandigheden goede toestand van Eriksen is volgens de bond één van de redenen om verder te spelen. De UEFA bevestigt dit ook.

Update V - 20.25 uur (12 juni 2021) -  Bondsvoorzitter: Eriksen sprak teamgenoten toe vanuit ziekenhuis

De toestand van Christian Eriksen lijkt naar omstandigheden, nadat hij tijdens Denemarken - Finland op het veld in elkaar zakte, goed. De voorzitter van de Deense voetbalbond zegt dat de oud-Ajacied zelfs in staat was zijn teamgenoten toe te spreken vanuit het ziekenhuis waar hij nu in ligt. Dat bevestigt hij aan een Deense mediazender, waarna Voetbal International het ook bericht. De spelers van Denemarken en Finland beginnen om 20.30 uur aan het restant van de EK-wedstrijd.

Update VI - 23.40 uur (12 juni 2021) - CEO Internazionale: 'Situatie Eriksen onder controle'

De situatie rondom Christian Eriksen is onder controle, zo meldt journalist Fabrizio Romano op basis van berichtgeving op Rai Sports. Giuseppe Marotta, CEO van Eriksens club Internazionale, laat aan die zender weten hoe het gaat met de Deen die eerder op de avond in elkaar zakte. 'Christian zond ons een berichtje in de groepsapp, dat was een paar minuten geleden', laat hij weten. 'We zijn optimistisch over hoe het gaat met Christian. De staf van Denemarken vertelde ons dat de situatie onder controle is.'

Update VII - 10.55 uur (13 juni 2021) - Deense bond komt met goed nieuws: Toestand Eriksen is stabiel

Goed nieuws zondagochtend: de Deense voetbalbond meldt dat de toestand van Christian Eriksen stabiel is. 'Vanochtend hebben we gesproken met Eriksen. Hij groette zijn ploeggenoten en zijn conditie is stabiel. Hij blijft in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken', valt er te lezen in een statement op Twitter.

Daarnaast meldt de bond dat de spelers en staf van het Deense voetbalelftal crisishulp krijgen, daar zij getuige waren van het incident met Eriksen zaterdagavond. Tot slot dankt de DBU iedereen die zijn of haar steun heeft uitgesproken voor Eriksen en zijn naasten.

Update VIII - 15.05 uur (13 juni 2021) - Zaakwaarnemer: 'Eriksen voelt zich goed en was in positieve stemming'

Zaakwaarnemer Martin Schoots heeft een nieuwe update uitgebracht over de toestand van Christian Eriksen. Hij heeft zondag contact gehad met zijn cliënt. 'Hij voelt zich goed en was in een positieve stemming. Er worden nog steeds verschillende onderzoeken gedaan om duidelijkheid te verschaffen', zegt hij, geciteerd door De Telegraaf, tegen het ANP. 'Christian bedankt iedereen voor de ongelooflijke steun die hij vanuit alle hoeken heeft gekregen.'

Update IX - 15.30 uur - (13 juni 2021) - Eriksen moet paar dagen in ziekenhuis blijven

Christian Eriksen moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven, zo laat bondsarts Morten Boesen weten op een speciaal ingelaste persconferentie. De oud-Ajacied maakt het naar omstandigheden goed, maar moet dus nog wel even in het ziekenhuis blijven. 'Christian heeft ook vandaag contact gehad met de andere spelers. Hij moet voor onderzoek en observatie in ziekenhuis blijven. De eerste onderzoeken geven een positief beeld', laat Boesen weten. Hij dankt iedereen voor alle steunbetuigingen. 'We zijn geweldig geholpen, zowel op het veld als in het ziekenhuis. Ook de spelers hebben ons goed bijgestaan door een kring te vormen. Daardoor konden we goed ons werk doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties