[Update] Rutte reageert op verzoek Eredivisie-clubs: ‘Op dit moment onmogelijk’

door Thijs Zwagerman 0

Bron NU.nl, Voetbal International

[Update] Rutte reageert op verzoek Eredivisie-clubs: ‘Op dit moment onmogelijk’

door Thijs Zwagerman 0

Bron NU.nl, Voetbal International

Laatst geüpdatet

De clubs uit het betaald voetbal zeggen 'ernstig teleurgesteld' te zijn met het besluit van het kabinet om de stadions te openen voor slechts een derde van de capaciteit. Dat meldt NU.nl na een spoedoverleg tussen de KNVB, de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en supportersverenigingen.

Het kabinet kondigde de versoepelingen dinsdagavond aan tijdens een persconferentie. De stadions zijn al sinds november vorig jaar gesloten voor publiek, maar daar komt nu verandering in. Vanaf de volgende speelrondes van de competities, voor de Eredivisie vanaf 5 februari en de Keuken Kampioen Divisie 28 januari, mag een stadion voor een derde van de capaciteit worden gevuld.

Betaald voetbal komt in actie voor meer supporters in stadions en ruimere openingstijd

Een bijbehorende maatregel is een 'sluitingstijd' van 22.00 uur. Naast de een derde-regel is de sluitingstijd een doorn in het oog van de clubs, die liever openblijven tot 23.00 uur en zich in een gezamenlijk statement op onder meer Voetbal International richten tot de beleidsbepalers in Den Haag: 'We richten ons samen met de cultuur-, sport- en evenementensectoren tot de Tweede Kamer en gaan met Tweede Kamerleden in gesprek met de vraag of zij nu het kabinet om het perspectief kunnen vragen dat wij, maar ook andere sectoren nodig hebben. Wij hopen dat het kabinet snel tot andere inzichten komt.'

De betroken partijen hopen dat het kabinet het toestaat om over te gaan tot twee derde van de capaciteit: 'Omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord mogelijk is. Bijkomend voordeel is dat we met twee derde van de capaciteit over het algemeen alle trouwe supporters die een seizoenkaart hebben gekocht en betaald kunnen ontvangen.'

'Komend weekend gaan de stadions in elk geval open. Het betaald voetbal komt met nieuwe stappen en demonstratieve en ludieke acties om hoog op de agenda te blijven staan. Daarbij blijven we nadrukkelijk in gesprek met het kabinet', besluiten de betrokken partijen.

Update - 20.15 uur (26 januari 2022) - Rutte reageert op verzoek Eredivisie-clubs: ‘Op dit moment onmogelijk’

Mark Rutte heeft woensdag in de tweede kamer kort en krachtig gereageerd op het verzoek dat het betaald voetbal eerder op de dag deed. In een statement lieten de clubs weten graag twee derde in plaats een derde van de capaciteit van de stadions te mogen vullen, maar dat gaat volgens Rutte niet lukken. ‘Het luistert nauw, maar het is op dit moment onmogelijk om verder te gaan dan dit’, was de korte reactie van de minister-president.

Lees meer over: