Bezettingsgraad stadions van één derde geldt voor zes weken, evaluatie na drie weken

door Jesse ter Haar 49

Bron NOS

Bezettingsgraad stadions van één derde geldt voor zes weken, evaluatie na drie weken

door Jesse ter Haar 49

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De bezettingsgraad van één derde in de voetbalstadions geldt normaal gesproken voor de komende zes weken, zo liet Mark Rutte dinsdag weten tijdens de persconferentie. Wel vindt er tussentijds nog een evaluatiemoment plaats.

Dit moment zal plaatshebben over drie weken, op de helft van de termijn dus. Dan zal bekeken worden welke invloed het toelaten van de supporters in de voetbalstadions heeft op de besmettingen. Wat hierna besloten kan worden, is niet bekend.

De versoepelingen van de maatregelen gaan per woensdag 26 januari in, wat betekent dat op woensdag 9 maart de termijn van zes weken is verlopen. Het evaluatiemoment heeft, na drie weken, hoogstwaarschijnlijk plaats op woensdag 16 februari.

De Johan Cruijff ArenA zal op zondag 6 februari weer voor het eerst gevuld zijn. Ajax neemt het die dag op tegen Heracles Almelo. Ook de tweede wedstrijden hierna worden in eigen huis gespeeld. Vitesse en FC Twente zijn dan de tegenstanders. Wel geldt bij al deze wedstrijden dus een maximale bezetting van één derde.

Lees meer over: