'Bergwijn tekent vrijdagochtend bij Ajax, Wijndal wacht nog op juristen van de club'

door Jesse ter Haar 793

Bron De Telegraaf

'Bergwijn tekent vrijdagochtend bij Ajax, Wijndal wacht nog op juristen van de club'

door Jesse ter Haar 793

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn ondertekent vrijdagochtend zijn contract bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. Hierna zal de buitenspeler zichzelf officieel Ajacied mogen noemen. Tegelijkertijd wacht de club voor het rondmaken van de transfer van Owen Wijndal nog op de juristen, terwijl er om Brian Brobbey binnen te halen nog een oplossing gevonden moet worden.

Wat Bergwijn betreft, ligt er sinds dinsdag een deal met Tottenham Hotspur op tafel. Ajax neemt de aanvaller over voor een bedrag van 32,5 miljoen euro. Een overeenkomst tussen Ajax en de speler was er al langere tijd, waardoor de buitenspeler woensdagochtend al medisch gekeurd kon worden. Even later kwam naar buiten dat Bergwijn zijn contract al getekend zou hebben, maar dat blijkt onjuist. Ajax beraadt zich nog over het communiceren van de te betalen transfersom en neemt daarvoor dus tot vrijdagochtend de tijd. Wanneer Bergwijn zijn verbintenis tekent, komt hij hoogstwaarschijnlijk met rugnummer zeven te spelen.

Verder komt men met een update over de transfer van Wijndal, die lange tijd de eerste aankoop van de zomer leek te worden. Ajax betaalt tien miljoen euro, wat al langer bekend is. Een akkoord tussen Ajax en de linksback is er ook al langer dan een week, maar de aankondiging heeft nog altijd niet plaatsgevonden. 'Dat hij nog niet op het trainingsveld van De Toekomst staat, maar in het trainingskamp van de Alkmaarders in Epe bivakkeert, komt door het getreuzel van de juristen van Ajax', zo valt te lezen. Inmiddels is de international gewoon met AZ mee op trainingskamp.

Het derde grote transfertarget betreft Brobbey, die het afgelopen seizoen al actief was bij Ajax. De aanvaller van RB Leipzig speelde toen op huurbasis in Amsterdam, maar zou dat verblijf dolgraag verlengen. Ajax en de Duitse club worden het echter al enige tijd niet eens over de transfersom, die volgens RB Leipzig op 25 miljoen euro moet komen te liggen. Ajax wil vijftien miljoen euro betalen en dus is zaakwaarnemer Fortes Rodriguez druk in de weer om een oplossing te vinden. Hij zou achter de schermen aan het puzzelen zijn om de deal alsnog werkelijkheid te laten worden.

Inkomsten tegenover de uitgaven

Wanneer Ajax vijftien miljoen euro voor Brobbey betaalt, komt het totaal van transferuitgaven aan Bergwijn, Wijndal en Brobbey op 57,5 miljoen euro. Geven de Amsterdammers toe aan een bedrag van 25 miljoen euro, dan loopt dat zelfs op tot 67,5 miljoen euro. Daartegenover staan de verkopen van onder meer Sébastien Haller en Ryan Gravenberch, wat de club in totaal al minstens 49,5 miljoen euro oplevert. Middels bonussen kan dit echter nog oplopen tot 58,5 miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties