Ajax en Borussia Dortmund bevestigen transfer Haller

door NielsOpdam 736

Bron Ajax, Borussia Dortmund

Ajax en Borussia Dortmund bevestigen transfer Haller

door NielsOpdam 736

Bron Ajax, Borussia Dortmund

Laatst geüpdatet

Ajax en Borussia Dortmund hebben de transfer van Sébastien Haller officieel bevestigd. Beide clubs waren naar verluidt al langer akkoord over de overstap, maar nu is de transfer van de spits naar de Duitse topclub ook echt officieel. De oud-Ajax-spits heeft een contract tot 30 juni 2026 ondertekend bij Borussia Dortmund.

'Ajax en Borussia Dortmund hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Sébastien Haller', schrijft de Amsterdamse club op de clubwebsite. 'De spits stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt van de Duitse club een transfersom van 31 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 34,5 miljoen.'

Sebastian Kehl, technisch directeur bij Borussia Dortmund, is blij dat zijn club Haller heeft kunnen contracteren. 'Een doorgewinterde spits die onlangs voor sensatie zorgde in de Champions League, maar die ook de Bundesliga kent en daar zijn klasse en hoge afwerkingskwaliteit al heeft bewezen. Het totale pakket is veelbelovend. Sébastien heeft een hoge fysieke aanwezigheid en is fysiek ook zeer veerkrachtig. Met zijn ervaring kan hij onze jonge spelers in het offensief steun en stabiliteit geven. In de gesprekken met ons heeft hij duidelijk gemaakt dat hij graag iets wil bereiken met BVB', vertelt hij op de clubwebsite van Dortmund.

Haller: 'Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken'

Haller vindt het geweldig om in het Signal Iduna Park te mogen spelen, vertelt hij. 'Maar het grootste stadion is niets zonder zijn fans. Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van de meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren.' In Duitsland gaat de spits met rugnummer 9 spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties