'Ajax maakt transfer Haller pas bekend in nieuwe boekjaar in juli'

door Bart Veenstra 276

Bron De Telegraaf

'Ajax maakt transfer Haller pas bekend in nieuwe boekjaar in juli'

door Bart Veenstra 276

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Borussia Dortmund zullen de transfer van Sébastien Haller waarschijnlijk pas volgende week bekendmaken. Dat melden Duitse bronnen aan De Telegraaf. Voor Ajax zou het gunstiger zijn als de deal in het nieuwe boekjaar valt.

Het huidige boekjaar loopt op 30 juni af en over dit boekjaar schrijft Ajax zwarte cijfers door de verkoop van Ryan Gravenberch aan Bayern München. De Amsterdammers houden aan deze transfer minimaal 19 miljoen euro over. Dit bedrag kan middels bonussen oplopen tot 24 miljoen euro.

Aan de transfer van Haller houdt Ajax minimaal 31 miljoen euro over. De verwachting is dat dit bedrag tot 35 miljoen euro oploopt, omdat de bonussen vrijwel min of meer gegarandeerd zijn. Voor Ajax is het gunstiger om de transfer van Haller in het nieuwe boekjaar te hebben, omdat de uitgaven van de club ook in het nieuwe boekjaar zullen vallen.

Ajax-trio alleen weg voor niet te weigeren bedragen

Zoals bekend mikt Ajax op Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal als directe versterkingen. De Amsterdam club zag eerder spelers als André Onana, Noussair Mazraoui (beiden transfervrij) en Gravenberch vertrekken. Voor Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony is buitenlandse belangstelling, maar zij mogen alleen weg voor niet te weigeren bedragen. Ajax verkoopt Timber en Martínez naar verluidt niet voor minder dan vijftig miljoen euro, terwijl Ajax bij Antony pas luistert naar bedragen vanaf tachtig miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties