Haller in de race om uitverkiezing Afrikaans Speler van het Jaar

door Jesse ter Haar 24

Bron CAF

Haller in de race om uitverkiezing Afrikaans Speler van het Jaar

door Jesse ter Haar 24

Bron CAF

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller maakt kans op de titel van Afrikaans Voetballer van het Jaar, zo brengt de Afrikaanse voetbalbond (CAF) donderdag naar buiten via Twitter. De aanvaller van Ajax staat op een lijst van dertig voetballers die kans maken op de uitverkiezing.

De spits van Ivoorkust heeft zijn nominatie te danken aan zijn succesvolle seizoen bij Ajax. Haller maakte elf doelpunten in de Champions League, waarvan tien al in de groepsfase. Vervolgens vond hij tegen Benfica ook nog eenmaal het net. Daarnaast was hij in de Eredivisie 21 keer succesvol het eindstation van een Amsterdamse aanval. De ervaren goalgetter kroonde zich daarmee tot topscorer van de Eredivisie.

Of dat genoeg is voor de titel van Afrikaans Voetballer van het Jaar is nog maar de vraag. Er staan immers grote namen uit het Europese voetbal op de lijst, waaronder Mohamed Salah, Sadio Mané en Riyad Mahrez. Oud-Ajacied Bertrand Traoré mag ook hopen op de onderscheiding. De winnaar wordt op donderdag 21 juli naar buiten gebracht.

De laatste speler die de onderscheiding op zijn naam kreeg, was Mané - tegenwoordig speler van Bayern München. Het betreft echter een uitverkiezing uit het jaar 2019, omdat de uitreiking in de twee jaar erna niet plaatsvond. Dit vanwege de uitgebroken coronapandemie. Gezien het feit dat Mané een Champions League-finale speelde én de finale van de Afrika Cup besliste, is een prolongatie van de titel niet uit te sluiten.

Haller naar Borussia Dortmund

Tegelijkertijd is Haller in de afrondende fase van zijn transfer naar Borussia Dortmund. Naar verluidt bereikten Ajax en de Duitse topclub een overeenkomst over een transfersom van 35 miljoen euro voor de Ivoriaan. Het zou gaan om een vast bedrag van 31 miljoen euro, dat middels vier miljoen euro aan bonussen nog kan oplopen. De spits werd al medisch gekeurd in Dortmund, maar Ajax lijkt de transfer pas in juli wereldkundig te willen maken. Hierdoor valt de deal in het nieuwe boekjaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties