Officieel: Gravenberch naar Bayern München; Ajax ontvangt maximaal 24 miljoen euro

door Jesse ter Haar 402

Bron Ajax

Officieel: Gravenberch naar Bayern München; Ajax ontvangt maximaal 24 miljoen euro

door Jesse ter Haar 402

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch zet zijn carrière officieel voort bij FC Bayern München, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De Amsterdammers ontvangen een bedrag van 18,5 miljoen euro voor de middenvelder, dat via variabelen nog kan oplopen tot maximaal 24 miljoen euro.

De deal tussen Ajax en Bayern München hing al enige tijd in de lucht, maar de officiële beklinking van de transfer liet nog even op zich wachten. Enkele dagen geleden kwam echter naar buiten dat Gravenberch naar Duitsland zou zijn gevlogen en dus kon een transfer niet lang meer op zich laten wachten. Hij ondertekende zijn contract tijdens het voorbije weekend en daarmee maakte hij zijn overstap officieel.

Waar er aanvankelijk over een bedrag van minimaal negentien miljoen euro werd gesproken, is het dus uitgekomen op minimaal 18,5 miljoen euro. Daarnaast kan Ajax in de komende tijd nog 5,5 miljoen euro aan bonussen tegenmoet zien, gezien de informatie dat de variabelen in de deal eenvoudig te realiseren zijn. Daarnaast kan Ajax ook in de toekomst nog hopen op een som geld, want de Amsterdammers bedongen naar verluidt een doorverkooppercentage van 7,5 procent.

Eerder op de dag sprak Gravenberch zich uit over zijn keuze om naar Bayern München te vertrekken. Het lag niet aan het aanbod dat de club hem uiteindelijk deed, maar simpelweg aan het plan dat Bayern München hem schetste. Het blijft afwachten of het plan zal verlopen zoals zijn nieuwe club het hem heeft voorgelegd, maar het overtuigde de middenvelder. 'Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo’n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend. Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker', sprak hij.

103 wedstrijden in Ajax 1 en drie titels

Zodoende komt er een einde aan een succesvolle periode voor Gravenberch bij Ajax. Hij kwam in 2010 bij de club terecht, waarna hij in 2018 zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. Hij ontwikkelde zich tot basisspeler en werd drie keer kampioen met de club. In 2019 en 2021 wist hij de beker er ook nog bij te winnen. Na 103 wedstrijden acht Gravenberch de tijd rijp om de deur achter zich dicht te trekken en een nieuw avontuur aan te gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties