Gravenberch in München om contract bij Bayern te tekenen: 'Ik ben blij dat ik hier nu ben'

door Bas Velzel 160

Bron BILD

Gravenberch in München om contract bij Bayern te tekenen: 'Ik ben blij dat ik hier nu ben'

door Bas Velzel 160

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is zaterdagochtend naar München gevlogen om zijn contract bij Bayern München te gaan ondertekenen. De twintigjarige middenvelder tekent bij Der Rekordmeister een contract tot medio 2027.

Zo weet het Duitse BILD te melden. De nieuwswebsite wachtte Gravenberch op in München en de binnenkort oud-Ajacied bevestigt zijn komst naar de club tegen BILD. 'Bayern is een hele grote club, ik denk dat je hier grote titels moet winnen. Dat is ook wat ik verwacht. Ik ben blij dat ik hier nu in München ben.'

Afgelopen week onderging Gravenberch de medische keuring bij Bayern München. Die verliep zonder gekke uitkomsten en daardoor staat niets meer de overstap nog in de weg. Nadat de verbintenis is ondertekend, is het een kwestie van tijd totdat Bayern München naar buiten zal treden over zijn nieuwe speler. Op 8 juli begint het Bayern München van Julian Nagelsmann aan de voorbereiding, waar Gravenberch dus volledig deel van uit kan maken.

Deal tussen Ajax en Bayern München

De transfer moet Ajax een bedrag van minimaal negentien miljoen opleveren. Door middel van eenvoudig te realiseren bonussen kan er nog vijfenhalf miljoen euro bovenop komen. Daarnaast bedong de club een doorverkooppercentage van 7,5 procent. Het jaarsalaris van Gravenberch in Duitsland zou op zo'n tien miljoen euro bruto per jaar komen te liggen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties