'Gravenberch heeft transfer te pakken: Ajax en Bayern bereiken akkoord'

door Bart Veenstra 725

Bron De Telegraaf

'Gravenberch heeft transfer te pakken: Ajax en Bayern bereiken akkoord'

door Bart Veenstra 725

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch vertrekt naar Bayern München. De Telegraaf schrijft dat Ajax en de Duitse topclub het eens zijn geworden over de transfersom van de middenvelder. Bayern betaalt een vaste transfersom van 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan eenvoudig te realiseren bonussen.

Ajax heeft daarnaast een doorverkooppercentage van 7,5 procent bedongen, aldus de krant. De onderhandelingen tussen Ajax en Bayern liepen al langere tijd, maar een akkoord werd nu pas bereikt. Eerder lagen vraag en aanbod ver uit elkaar.

De Telegraaf schrijft nu dat een akkoord werd bereikt nadat Bayern het bod iets verhoogde en de zaakwaarnemer van Gravenberch - het bureau van de onlangs overleden Mino Raiola - besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie.

Gravenberch zal bij Bayern spoedig een contract voor vijf seizoenen gaan tekenen. De middenvelder moet nog wel medisch gekeurd worden. Bij Bayern gaat Gravenberch naar verluidt bijna tien miljoen euro per jaar verdienen.

Gravenberch debuteerde in 2018 voor Ajax en speelde sindsdien 103 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club. Daarin was de middenvelder goed voor twaalf doelpunten en dertien assists. In dienst van Ajax debuteerde Gravenberch bovendien voor het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij tien interlands op zijn naam staan.

Weerzien met Mazraoui

Bij Bayern komt Gravenberch overigens een speler tegen die hij maar al te goed kent van Ajax: Noussair Mazraoui. De rechtsback werd dinsdag gepresenteerd door Bayern. Mazraoui komt transfervrij over van Ajax en tekende bij de Duitse topclub een contract tot de zomer van 2026.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties