'Bayern brengt verhoogd bod uit op Gravenberch: 19 miljoen vast, 5,5 miljoen bonussen'

door Bart Veenstra 481

Bron De Telegraaf

'Bayern brengt verhoogd bod uit op Gravenberch: 19 miljoen vast, 5,5 miljoen bonussen'

door Bart Veenstra 481

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Bayern München heeft een verhoogd bod uitgebracht op Ryan Gravenberch. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend op basis van bronnen rondom Ajax. Bayern zou nu bereid zijn om 19 miljoen euro vast en maximaal 5,5 miljoen euro aan eenvoudig te realiseren bonussen te betalen.

Bovendien zou Ajax bij een toekomstige transfer 7,5 procent van de transfersom krijgen. Zodoende lijkt de transfer van Gravenberch naar Bayern weer een stap dichterbij. Zelf is de middenvelder al op hoofdlijnen akkoord over een contract voor vijf seizoenen bij de Duitse topclub. Gravenberch zou bij Bayern bijna tien miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Het contract van Gravenberch bij Ajax loopt in de zomer van 2023 af. Beide partijen waren lang in onderhandeling met elkaar over het mogelijk verlengen van het contract, maar een akkoord werd niet bereikt. Zodoende moet Ajax Gravenberch deze zomer wel verkopen, wil het een transfersom aan hem overhouden.

Gravenberch debuteerde in 2018 voor Ajax en speelde sindsdien 103 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club. Daarin was de middenvelder goed voor twaalf doelpunten en dertien assists. In dienst van Ajax debuteerde Gravenberch bovendien voor het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij tien interlands op zijn naam staan.

Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui werd dinsdag gepresenteerd bij Bayern München. De rechtsback tekende bij de Duitse topclub een contract tot de zomer van 2026. 'Ik ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa ga. Bayern is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden en behoort ook volgend seizoen tot de kanshebbers om de Champions League te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste prijzen kan winnen', zei Mazraoui tijdens zijn presentatie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties