'Gravenberch zet deze week zijn handtekening onder vijfjarig contract bij Bayern München'

door Jesse ter Haar 336

Bron Sport1

'Gravenberch zet deze week zijn handtekening onder vijfjarig contract bij Bayern München'

door Jesse ter Haar 336

Bron Sport1

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch zet deze week zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Bayern München, zo brengt Sport1 donderdagmiddag naar buiten. De Ajacied doorliep de medische keuring met succes en zodoende zal de transfer spoedig wereldkundig worden gemaakt.

In Duitsland ligt er een vijfjarig contract - tot medio 2027 - voor Gravenberch klaar. Nu er tijdens de medische keuring geen bijzonderheden aan het licht zijn gekomen, staat niets de overstap nog in de weg. De verwachting is dat Gravenberch en zijn familie deze week in München arriveren, waarna op zaterdag het moment van de contractondertekening zal plaatsvinden.

Nadat de verbintenis is ondertekend, is het een kwestie van tijd totdat Bayern München naar buiten zal treden over zijn nieuwe speler. Het vooruitzicht is dat het nieuws uiterlijk volgende week naar buiten wordt gebracht. Op 8 juli begint het Bayern München van Julian Nagelsmann vervolgens aan de voorbereiding, waarvan Gravenberch dus in zijn volledigheid deel uit kan maken.

Bij de recordkampioen van Duitsland lijkt Gravenberch min of meer de plek van Corentin Tolisso in te nemen. Na de maand juni is de Fransman - die dit seizoen tijdens vijftien competitiewedstrijden in actie kwam - immers transfervrij en vrij om te gaan waar hij wil. Bij Bayern München moet Gravenberch nog wel de concurrentie aangaan met spelers als Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Jamal Musiala en Marcel Sabitzer.

De deal tussen Ajax en Bayern München

De transfer moet Ajax een bedrag van minimaal negentien miljoen opleveren. Door middel van eenvoudig te realiseren bonussen kan er nog vijfenhalf miljoen euro bovenop komen. Daarnaast bedong de club een doorverkooppercentage van 7,5 procent. Het jaarsalaris van Gravenberch in Duitsland zou op zo'n tien miljoen euro bruto per jaar komen te liggen. Wanneer de transfer officieel wordt, komt er voor Gravenberch een einde aan een periode van vier jaar in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties