'Gravenberch ondergaat dinsdag medische keuring bij Bayern München'

door Jesse ter Haar 157

Bron De Telegraaf

'Gravenberch ondergaat dinsdag medische keuring bij Bayern München'

door Jesse ter Haar 157

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch ondergaat dinsdag zijn medische keuring bij Bayern München, zo schrijft De Telegraaf maandagavond. Eerder kwam al naar buiten dat Ajax en de Duitse topclub elkaar hadden gevonden in een deal omtrent de getalenteerde middenvelder en nu volgt de volgende stap in de overstap van de Ajacied.

In gezelschap van zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez en zijn vader reist Gravenberch naar Duitsland. Daar moet hij de medische keuring doorstaan, waarna een transfer een zekerheid lijkt. Of de deal op dezelfde dag nog wereldkundig wordt gemaakt, is vooralsnog de vraag.

Hoe dan ook kan de sierlijke middenvelder een vorstelijk contract tekenen bij de recordkampioen uit Duitsland. Er ligt een contract klaar dat hem tot 2028 aan Bayern München verdient. Gravenberch gaat naar verluidt een jaarsalaris van tien miljoen euro bruto per jaar verdienen. Bij Ajax loopt zijn contract in de zomer van 2023 af.

Enkele dagen geleden kwamen Ajax en Bayern München tot een overeenstemming over de te betalen transfersom. De kopende club heeft uiteindelijk een bedrag van 24,5 miljoen euro over voor Gravenherch, bestaand uit negentien miljoen euro vast en vijfenhalf miljoen euro middels bonussen. De bonussen worden overigens als eenvoudig te realiseren bestempeld.

Gravenberch volgt Mazraoui

De onderhandelingen tussen beide clubs liepen al een tijdje. En dat terwijl de directeurs elkaar recent makkelijk wisten te vinden. Gravenberch is immers niet de enige Ajacied die naar Bayern München vertrekt, want Noussair Mazraoui werd er zelfs al officieel gepresenteerd. Waar de middenvelder Ajax nog een transfersom oplevert, maakt Mazraoui de overstap op transfervrije basis. Zijn contract liep na dit seizoen immers af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties