Berghuis reageert op kritiek Steijn: 'Ik heb het meegekregen, maar niet van hemzelf'

door Brent Tomassen 143

Bron Veronica

Berghuis reageert op kritiek Steijn: 'Ik heb het meegekregen, maar niet van hemzelf'

door Brent Tomassen 143

Bron Veronica

Steven Berghuis was op zijn zachtst gezegd niet blij toen hij in de media las dat Maurice Steijn hem vanwege vermeend slecht gedrag uit de selectie wilde zetten. De clubleiding besloot niet aan de wens van de oefenmeester mee te werken en even later werd in goed overleg besloten dat Steijn niet langer trainer zou zijn van Ajax.

De afgelopen dagen vielen in de media onder meer de termen 'werkweigering' en 'stoorzender' als het ging over Berghuis in relatie tot Steijn. Zelf moest de middenvelder annex aanvaller dit ook via derden vernemen. 'Ik heb het meegekregen, maar niet van hemzelf', doelt Berghuis bij Veronica op de maandag vertrokken trainer.

De Ajacied is er niet blij mee dat er op eerder genoemde wijze over hem gesproken werd door Steijn en legt daarbij de vergelijking met de omgang met Erik ten Hag. 'Ik ben twee jaar geleden naar Ajax gehaald door Edwin van der Sar, Marc Overmars en Ten Hag. Niet alleen vanwege mijn voetballende kwaliteiten, maar ook vanwege mijn persoonlijkheid en omdat ik me aan kon sluiten bij de spelers die er al zaten: Dusan Tadić, Daley Blind, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg. Blijkbaar had Maurice er iets meer moeite mee.' Berghuis baalt ervan dat Steijn niet direct tegen hem zou hebben gezegd wat er in de media verscheen. 'Zo zou ik het niet doen, ik zou er open over zijn. Hij heeft dat niet gedaan, maar wat moet ik er verder over zeggen? Ik ben wie ik ben en ben er trots op. Zo zal ik altijd blijven'

'Er zijn ook mensen die niet gesproken zijn over mij, want dan hoor je een heel ander geluid'

Tot slot baalt Berghuis ervan dat bepaalde media de oren hebben laten hangen naar de mening van een individu over zijn persoon. 'Er zijn ook mensen die niet gesproken zijn over mij, want dan hoor je een heel ander geluid. Ik kan wel vier of vijf mensen opnoemen. Je weet hoe de lijntjes lopen en ik heb sterke schouders', besluit de linkspoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.