Banel zag basisplaats al aankomen: 'Op de training startte ik vanaf links'

door Jon van Dam 115

Bron NOS

Banel zag basisplaats al aankomen: 'Op de training startte ik vanaf links'

door Jon van Dam 115

Bron NOS

Voor Jaydon Banel kwam zijn basisdebuut tegen NEC niet helemaal uit de lucht vallen. De aanvaller startte op de training al vanaf links en had daardoor het gevoel dat een basisplaats erin zat, zo laat hij in gesprek met de NOS weten.

Banel hoorde naar eigen zeggen zondag pas dat hij in de basis zou staan. De jonge aanvaller noemt het een jongensdroom. 'Ik speel al 12,5 jaar bij deze club dus dat is alleen maar fantastisch. Ik heb al vier invalbeurten op mijn naam en dit was mijn basisdebuut. Alleen maar mooi meegenomen. Tijdens de training zag ik al dat ik vanaf links startte, dus ik had al het gevoel dat ik kon starten. En dat was ook daadwerkelijk zo.'

Vervolgens beschrijft Banel hoe de openingstreffer van Ajax tot stand kwam. 'Brobbey legde hem terug op mij, vervolgens schoot ik hem. Hij kwam tegen hem aan en uiteindelijk stond de goal op zijn naam. Ik dacht inderdaad dat ik zelf de goal had gemaakt. Toen ik terugliep naar de middenlijn zag ik op het scorebord dat hij op Brobbey's naam stond. Maar we kwamen op een 1-0 voorsprong en dat is het belangrijkste.'

Banel moest zich laten wisselen wegens een ijsbeentje

Banel werd na een klein uurtje spelen gewisseld voor Carlos Forbs. Het jeugdproduct had last na een botsing met een NEC-verdediger. 'Hij kwam met z'n knie tegen mijn bovenbeen aan, toen kreeg ik een ijsbeentje. Vervolgens kon ik hem niet meer strekken. Toen werd er geen risico genomen en kon ik niet meer verder.' Banel geeft aan ondanks zijn basisdebuut niet blij te zijn met het resultaat. 'Het is een mooie drijfveer en hopelijk een mooi begin van een succesvolle carrière.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.