Akpom baalt van flinke nederlaag: 'We hebben het onszelf moeilijk gemaakt'

door Jari Perridon 46

Bron Ajax TV

Chuba Akpom is van mening dat Ajax het zichzelf lastig heeft gemaakt op Villa Park. Volgens de spits reisde Ajax af naar Birmingham met het idee om aanvallend voetbal te spelen, maar hij merkte dat de ploeg het moeilijk had met de uitvoering hiervan. De Engelsman baalt van de flinke nederlaag.

'We wisten dat het lastig werd om de wedstrijd om te draaien na de 1-0. We kregen nog een grote kans vlak voor rust en wat mogelijkheden in de tweede helft, maar geen overduidelijke kansen. Het was een frustrerende avond', begint Akpom bij Ajax TV. 'Aston Villa is tactisch een heel goed team, maar wij waren niet op ons best vandaag. Na die rode kaart stortte het in bij ons. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt', vervolgt de spits.

Akpom is niet van mening dat Aston Villa te goed was voor Ajax. 'Wij moeten met dit soort teams kunnen concurreren, wij zijn Ajax. Aston Villa is een grote club, maar we het moeten het ze lastiger maken.' Volgens Akpom wilde Ajax aanvallender spelen. 'We hebben hier de hele week op geoefend. We wisten wat hun zwakheden waren. We hadden het nogal moeilijk met de uitvoering ervan. Nu moeten we de wedstrijd analyseren en ervan leren.'

Grote kans Brobbey

Vlak voor rust creëerde de Engelsman een grote kans voor Brian Brobbey. 'Ik trok de bal terug op Brobbey, maar het was een beetje ongelukkig dat de bal van de lijn werd gehaald. Als je die scoort krijg je weer een hele andere wedstrijd. Al met al was de wedstrijd niet goed genoeg van onze kant. We creëerden veel te weinig in de tweede helft.'

Akpom wist dat het na de rode kaart een hele lastige opgave ging worden. 'Tegen een team als Aston Villa kan je het je niet veroorloven om een rode kaart te pakken. Ze hadden een duidelijk tactisch plan, dus met een man meer werd het duidelijk makkelijker voor hun', aldus Akpom, die aangeeft gefrustreerd te zijn na het resultaat. 'We moeten dit gebruiken als brandstof en motivatie voor de rest van het seizoen. Dit is niet het resultaat dat Ajax als club vertegenwoordigt. Daar zijn we uiteraard wel teleurgesteld over.'