Ajax worstelt zich met minimale cijfers langs taai Sparta

door Davy Lo 6123

Ajax wint dankzij een doelpunt van Steven Bergwijn met 0-1 op Het Kasteel van Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Alfred Schreuder speelde een moeizame wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd ging het vooral over Antony. De Braziliaan staat in nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en was er daarom niet bij.

Ajax pakt de drie punten tegen Sparta Rotterdam en daar is alles mee gezegd. De ploeg van trainer Alfred Schreuder creëerde een aantal kansen, maar sprankelend was het niet. In de basisopstelling waren er twee wijzigingen te vinden in de opstelling. Berghuis keerde terug in de basis door de transferperikelen van Antony. Calvin Bassey was terug na een schorsing van twee wedstrijden. Hierdoor moest Owen Wijndal op de bank plaatsnemen.

Er was weinig actie in de eerste tien minuten van de wedstrijd. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg Ajax een aantal pogingen voor de openingstreffer, maar deze bleef uit. Acht minuten voor rust wist Steven Bergwijn de openingstreffer te produceren. De linksbuiten van de Amsterdammers trok naar binnen en wist de bal buiten bereik van de keeper in de linkerhoek te schieten. Daarmee bepaalde de creatieve aanvaller ook meteen ruststand.

Na rust creëerde Ajax een hele grote mogelijkheid. Via goed combinatiespel eindigt de bal voor de voet van Brian Brobbey, maar hij raakte de lat. Daarna werd de ploeg van trainer Alfred Schreuder slordiger, waardoor er wat kansen kwamen voor de thuisploeg. Na ruim een uur spelen verving Davy Klaassen Steven Berghuis. Na deze wissel kreeg Sparta twee goede kansen waarna Remko Pasveer tot twee keer toe de potentiële gelijkmaker voorkwam. Na driekwart wedstrijd verliet Brobbey het veld voor Kudus. De laatstgenoemde en Klaassen kregen nog kansen op 0-2, maar dat gebeurde niet.

LIVE | Sparta Rotterdam - Ajax (0-1)

Opstelling Sparta:

Olij; Sambo, Vriends, Auassar (Brym '87), Pinto; Kitolano, De Guzman (Eerdhuijzen '87), Mijnans; Lokilo (Engels 78'), Van Crooij (Namli 46'), Lauritsen

Wissels Sparta:

Coremans, Schoonderwandt, Abels, Rekik, Eerdhuijzen, Meijers, Verschueren, Namli, Brym, Engels, Brouwer, Van Mullem.

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Tadic; Berghuis (Klaassen 65'), Bergwijn; Brobbey (Kudus 73').

Stekelenburg, Gorter, Wijndal, Sánchez, Magallán, Regeer, Kudus, Klaassen, Lucca.

0-1 Steven Bergwijn (37')

- Antony zal naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval in de basiself ontbreken. Fabrizio Romano meldt op Twitter dat de Braziliaan, na twee dagen niet getraind te hebben, ook niet zal starten op Het Kasteel.
- Ajax won elk van de laatste vijf edities van Sparta - Ajax in de Eredivisie, vaak met hulp uit onverwachte hoek.
- De bookmaker ziet Ajax als de torenhoge favoriet voor het duel op Het Kasteel.
- Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!