Ajax verliest oefenwedstrijd van FC Augsburg na horrormiddag Rulli

door Brent Tomassen 5402

Ajax heeft in een zwakke oefenwedstrijd met 3-1 verloren op bezoek bij FC Augsburg. Gerónimo Rulli beleefde een dramatische middag. De Argentijn ging bij de tegendoelpunten flink in de fout. Brian Brobbey zorgde voor de enige Amsterdamse treffer.

Ajax begon dreigend aan de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg, maar grote kansen bleven in de openingsfase uit. Brobbey kreeg in de dertiende minuut een kans op de openingstreffer. Met een geweldige opening wist Branco van den Boomen linksbuiten Steven Bergwijn te bereiken. De vleugelaanvaller zette de bal voor en bracht Brobbey in stelling, maar zijn kopbal miste richting. Vervolgens raakte Ajax de controle over de wedstrijd kwijt en volgden er een aantal mogelijkheden voor FC Augsburg, maar Jorrel Hato greep twee keer uitstekend in.

Na ruim een halfuur spelen kreeg Brobbey een levensgrote kans om Ajax op 0-1 te zetten, maar oog-in-oog met de doelman wist de spits van Ajax niet te scoren. Vlak voor rust, in de 42ste minuut, nam FC Augsburg de leiding na een enorme blunder van Rulli. De doelman van Ajax liet een ongevaarlijke bal door zijn handen glippen en zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Francisco Conceição en Mika Godts vielen na rust in voor Mohamed Daramy en Bergwijn. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd Brobbey in de diepte aangespeeld door Kenneth Taylor. De spits kapte en ging naar de grond, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Brobbey benutte zelf het buitenkansje: 1-1.

Hierop leek Ajax door te kunnen drukken en kreeg Conceição tweemaal de kans op 1-2. Vooral de tweede kans was enorm. De Portugees zette goed druk en veroorzaakte hiermee chaos in de opbouw van FC Augsburg. Conceição kon alleen op de Duitse keeper af, maar faalde.

Falen gebeurde hierop ook achterin bij Ajax. Sven Michel werd diep gestuurd en Rulli twijfelde tussen komen of in zijn goal blijven. Michel twijfelde niet en ramde de bal in de korte hoek achter de Argentijnse doelman: 2-1. Hierna werd het drama voor Rulli en Ajax helemaal compleet. Geklungel in de opbouw zorgde voor een open kans voor FC Augsburg. Rulli probeerde erger te voorkomen, maar legde zijn tegenstander neer. Michel benutte de toegekende strafschop en bepaalde de eindstand op 3-1.