Ajax kent na vele wissels uiteindelijk weinig moeite met SpVgg Unterhaching

door Jesse ter Haar 4635

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft dinsdag een oefenwedstrijd gewonnen van SpVgg Unterhaching. In de eerste helft was het spel nog niet om over naar huis te schrijven en kwamen de Amsterdammers dan ook op achterstand, maar na vele wissels in de rust werd in de tweede helft orde op zaken gesteld: 5-3.

Al in de slotminuut ontstonden er kansen voor zowel Ajax als de opponent uit Duitsland. Mohamed Daramy kon namens de Amsterdammers net niet uithalen, maar aan de andere kant van het veld gebeurde dat wel. Een poging van Unterhaching ging echter voorlangs. Een minuut later kwam Ajax al op achterstand. De verdedigende organisatie was niet op orde, waardoor twee tegenstanders vrij kwamen te staan in het strafschopgebied. Eén van de twee schoot eenvoudig binnen.

Hierna ontstonden er enige tijd geen echte mogelijkheden meer, tot aan de 21ste minuut. Francisco Conceicao kwam gevaarlijk door, maar zag zijn schot geblokkeerd worden. In de nasleep stuitte Brian Brobbey op de keeper. Een paar minuten later ontstond er nog een kans voor Ajax. Kenneth Taylor stuurde Brobbey weg met een goede steekpass, waarna laatstgenoemde opnieuw niet voorbij de keeper kwam.

Waar Ajax aandrong, was het de tegenstander die opnieuw wist te scoren. Ajax had het verdedigend opnieuw op orde en dat werd afgestraft. Via Tristan Gooijer werd de bal door een vrijstaande speler achter Jay Gorter gewerkt. Twee minuten later deed Brobbey iets terug namens Ajax. Hij kreeg een strafschop te nemen na een handsbal van Unterhaching en voerde dat overtuigend uit: 1-2. Voor rust kreeg Gabriël Misehouy ook nog twee schietkansen. Hoewel zijn pogingen lang niet slecht waren, trof hij geen doel en bleef het bij 1-2.

Na rust betrad een flink gewijzigd Ajax het veld. De Amsterdammers maakten een ietwat scherpere en frissere indruk, maar echte kansen bleven nog even uit. Na een minuut of tien spelen, ontstonden de mogelijkheden alsnog. Eerst misten Steven Bergwijn en Branco van de Boomen nog, maar even later was het via Kristian Hlynsson alsnog raak. Hij koos slim positie, kreeg de bal aangespeeld door Van den Boomen en rondde vervolgens koeltjes af. Het was het startschot voor meer, want niet veel later was ook de voorsprong een feit. Mika Godts kreeg de bal op de rechterflank, speelde zich knap vrij naar binnen toe en schoot zuiver raak met links.

Er werden ook kansen gemist na rust, want in de 65ste minuut stelde Steven Bergwijn teamgenoot Christian Rasmussen in staat om te scoren, maar hij faalde oog in oog met de doelman. Twintig minuten voor tijd was het aan Benjamin Tahirovic. Hij combineerde met Van den Boomen, waarna hij op kon stomen en vrijwel ongehinderd voor de 4-2 kon zorgen. De vijfde Amsterdamse treffer kwam er ook al snel. Ditmaal was het Bergwijn die – na een slimme aanname – met links binnen kon werken na goed voorbereidend werk van Godts: 5-2.

Hierna werd er gas teruggenomen door de Ajacieden. Unterhaching kwam iets meer in balbezit en dat leidde zo’n vijf minuten voor tijd nog tot de 5-3. Devyne Rensch verdedigende niet overtuigend uit, waarna er een vrije schietkans voor de Duitsers ontstond. Het schot was vervolgens fabelachtig, waardoor Gerónimo Rulli kansloos was. Hierna waren er vrijwel geen noemenswaardige momenten meer te noteren. De Amsterdammers speelden de wedstrijd uit en wonnen na een betere tweede helft met 5-3.