Ajax presenteert nieuw thuisshirt

door Bart Veenstra 119

Ajax presenteert nieuw thuisshirt

door Bart Veenstra 119

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018/2019 gepresenteerd. Ten opzichte van het vorige seizoen zien we dat de hals, de mouwen en kenmerken op de rode baan zijn veranderd. Aankomende zaterdag, wanneer Ajax oefent tegen VVSB, speelt men voor het eerst in het nieuwe thuistenue.

In het afgelopen seizoen speelde Ajax nog met een compleet witte ronde hals. Deze is nu nog steeds rond, maar daarbij zijn er wel rode kenmerken in verwerkt. Veel supporters zullen vast en zeker denken aan het seizoen 2012/2013 toen de Amsterdammers met een vergelijkbare hals speelden.

Waar de mouwen vorig seizoen geheel wit waren, zijn er nu drie korte rode Adidas-strepen te zien. De mouw wordt afgesloten met een klein rood randje. Deze was in het vorige seizoen een stuk breder. Tot slot valt op dat er figuren te zien zijn in de rode baan van het Ajax-shirt. Ajax omschrijft dit zelf als een moderne interpretatie van de print in de adidas-shirts op het EK ’88.

Verder zijn aan de voorzijden natuurlijk in goud de drie kampioenssterren te vinden op de borst. In de nek vinden we de typisch Amsterdamse Andreaskruisen terug. Bij het broekje en de sokken komen, net als op het shirt, de drie Adidas-strepen terug in het rood. Het shirt is vanaf nu te bestellen in de Ajax Shop.

Bekijk hieronder enkele foto's van het shirt:
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties