Ajax O19, O17 en O16 pakken volle winst

door JipVR 33

Dit was het livetopic, welke mede mogelijk werd gemaakt door onze partners van Mercedes-Benz en Stern Auto, voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 1 april. Ajax O19, O17 en O16 pakten alle drie de volle buit tegen respectievelijk FC Utrecht, FC Groningen en ADO Den Haag.

FT | Ajax O16 - ADO Den Haag O16 (5-0)
Ajax O16 had zaterdagmiddag in eigen huis totaal geen moeite met de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Het elftal van trainer Willem Weijs speelde een goede wedstrijd, creëerde veel kansen en beloonde zich daarvoor in de tweede helft.

Al vrij snel in het duel was het Brayen Brobbey die de score opende. Daarna kreeg Ajax genoeg kansen om nog voor rust de score uit te breiden. Zo schoot Nordin Musampa van een meter of dertig op de lat, werd een voorzet van Abdelghani El Bachir bijna in eigen doel geschoten en kopte laatstgenoemde uit een voorzet van Eros Maddy ook nog op de lat.

Na rust werden de kansen wel benut. Maddy begon daar een minuut na de theepauze al mee door een bal te onderscheppen en koelbloedig het buitenkansje te benutten. Nadat Brobbey twee kansen miste, was het bij zijn derde poging na rust wel raak. Een voorzet van invaller Sontje Hansen werd door de spits binnen gekopt. Elikia Mbinga was daarna dichtbij de 4-0, maar zijn schot werd uit de kruising getikt. Musampa lukte het wél om van afstand te scoren. Een schot van een meter of 25 vloog onhoudbaar in de kruising. Vlak voor tijd wist ook Hansen een doelpuntje mee te pikken. Na een combinatie tussen Enric Llansana en Samir Ben Sallem belandde de bal bij de aanvaller, die vervolgens voor de 5-0 aantekende.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Omzigtig (Hoever 61'), Llansana, Musampa, Scholten; De Boer (Trustfull 58'), Taylor (Ben Sallem 58'), Mbinga; Maddy, Brobbey (Iallouchen 61'), El Bachir (Hansen 50');
Wissels Ajax O16: Dieker, Ben Sallem, El Mhassani, Hoever, Trustfull, Iallouchen, Hansen.

FT| Ajax O17 - FC Groningen O17 (4-1)

Ajax O17 liet meteen merken wie de sterkere ploeg van de twee was en kwam in de achtste minuut al op voorsprong door een goal van Gravenberch. Die treffer werd echter meteen beantwoord door de Groningse bezoekers, na een overtreding van Botman werd een vrije trap benut. Maar Ekkelenkamp maakte daar op aangeven van Farcas meteen weer 2-1 van.

Na het indrukwekkende schouwspel van de eerste tien minuten duurde het weer even voordat er een nieuwe treffer gemaakt werd, maar voor rust kwamen de Amsterdammers nog wel op een 3-1 voorsprong door de goal van Gravenberch. Na rust kon Ajax de wedstrijd rustig uitspelen en werd de 4-1 nog gemaakt door Botman.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro (Aberkane 61'), Van Gelderen, Botman, Dest; Farcas (De Boer 70'), Gravenberch (Q. Maduro 68'), Ekkelenkamp; De la Vega, Margaret (Hernandez 60'), Sint;

FT | FC Utrecht O19 - Ajax O19 (0-2)

Ajax O19 heeft een belangrijke overwinning op FC Utrecht geboekt. In een slordige wedstrijd waren de Amsterdammers over twee helften te sterk voor Utrecht, dat met 0-2 in eigen huis verloor. Voor rust maakte Zian Flemming de 0-1, waarna invaller Martijn Kaars vlak voor tijd de wedstrijd wist te beslissen.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Doekhi (Sidoel 46'), Bakker, Ter Heide; Boultam (Matusiwa 68'), Lang, D. De Wit; Nunnely, Flemming (M. de Wit 74'), Lopez (Kaars 80');
Wissels Ajax O19: Plomper, Sidoel, Struijk, Benninga, Matusiwa, Kaars, M. De Wit;

0-1 Zian Flemming (22')
0-2 Martijn Kaars (88')