Ajax neemt het met Pasveer op doel en Fitz-Jim op tien op tegen STVV

door Jesse ter Haar 63

Bron AS

Ajax neemt het met Pasveer op doel en Fitz-Jim op tien op tegen STVV

door Jesse ter Haar 63

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax neemt het dinsdag om 18.00 uur met Remko Pasveer op doel op tegen STVV. Francesco Farioli lijkt voor een opstelling te kiezen die weinig zegt over zijn beoogde basiself voor tijdens het reguliere seizoen. Het in een ritme en zo fit mogelijk krijgen van de gehele selectie lijkt het voornaamste doel van de Italiaan.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

In het doel is er dus plek voor de ervaren Pasveer. De veertigjarige goalie heeft zijn contract in Amsterdam nog altijd niet verlengd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Hij kan een contract tekenen tot medio 2025. In de achterhoede vormen Dies Janse - die tegen PEC Zwolle indruk maakte - en Tristan Gooijer het centrum. Anton Gaaei is de rechtsback van dienst, terwijl Jorrel Hato dinsdagavond als linksback speelt bij Ajax.

Op het middenveld is er plek voor Sivert Mannsverk, Kian Fitz-Jim en Silvano Vos. Fitz-Jim lijkt daarbij de meest vooruitgeschoven middenvelder te zijn, terwijl Mannsverk en Vos voor de controle moeten zorgen. Gezien het rugnummer van Mannsverk tegen STVV - nummer zes - lijkt hij de meest verdedigend ingestelde van de drie middenvelder te zijn.

In de voorhoede kiest Farioli voor twee rappe buitenspelers en een echte spits. Carlos Forbs moet vanaf de linkerkant voor gevaar zorgen, terwijl die taak er voor Banel vanaf de rechterkant ligt. In de punt van de aanval staat Julian Rijkhoff, die vorig seizoen overkwam van Borussia Dortmund. De genoemde elf namen zullen hopen een beter resultaat neer te zetten dan Ajax deed in het duel met PEC Zwolle. Die wedstrijd werd immers met 0-1 verloren.

Voorbereiding Ajax

Het duel met het Belgische STVV vormt de volgende stap in de voorbereiding. Langzaam maar zeker begint de tijd al te dringen, want over iets meer dan twee weken - op donderdag 25 juli - staat de eerste officiële wedstrijd van het seizoen al op het programma. In de tweede voorronde van de Europa League is FK Vojvodina dan de tegenstander. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen dezelfde Servische tegenstander.

Voordat het zover is, spelen de Amsterdammers nog enkele oefenwedstrijden. STVV is de tweede tegenstander van de voorbereiding, terwijl er nog duels met Rangers FC, Al Wasl en Olympiakos zullen volgen. Tegen PEC Zwolle wisselde Farioli zijn hele team na een uur spelen en iets soortgelijks lijkt ook dinsdag voor de hand te liggen.

Volledige opstelling Ajax:

Pasveer; Gaaei, Gooijer, Janse, Hato; Mannsverk, Fitz-Jim, Vos; Forbs, Rijkhoff, Banel.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.