'Ajax houdt bijna 80 miljoen euro over aan vaste transfersom Antony'

door Bart Veenstra 373

Bron De Telegraaf

'Ajax houdt bijna 80 miljoen euro over aan vaste transfersom Antony'

door Bart Veenstra 373

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax houdt bijna 80 van de 95 miljoen euro over aan de transfer van Antony naar Manchester United, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend. Zijn voormalige club São Paulo FC, Antony zelf en zijn management profiteren namelijk ook voor een deel mee van de transfer.

De Telegraaf schrijft dat Ajax twintig procent moet afdragen van het transferbedrag van 95 miljoen euro minus de aankoopprijs van Antony van twee jaar geleden van 15,75 miljoen euro. Dat vijfde deel - onduidelijk is of hier ook de commissies aan de speler en zijn management al toebehoren - komt neer op 15,85 miljoen euro. Ajax houdt dus 79,15 miljoen euro over aan de transfer van Antony. De variabele bonus van vijf miljoen euro voor Antony is alleen voor Ajax.

Antony is sinds deze week de duurste uitgaande transfer bij Ajax ooit. Hij stootte Frenkie de Jong, die in 2019 voor 86 miljoen euro - waarvan 11 miljoen euro voor Willem II en RKC Waalwijk - naar FC Barcelona vertrok, van de troon. In diezelfde zomer vertrok Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro naar Juventus. De Italiaanse club betaalde ook nog ruim tien miljoen euro aan commissie voor het management van De Ligt.

Ajax verkocht in 2019 voor nog meer miljoenen euro's aan spelers

In totaal vergaarde Ajax in de zomer van 2019 218,2 miljoen euro aan transferinkomsten. Ook deze zomer heeft Ajax al veel miljoenen euro's binnengehaald. De teller staat nu op 216,2 miljoen euro. Met nog twee dagen te gaan (de transfermarkt in de Europese toplanden is ook op 1 september nog geopend) zou Ajax het record uit 2019 nog kunnen verbreken.

Ajax maakte dinsdag melding van de transfer van Antony naar Manchester United. De club liet daarbij weten dat de overgang onder voorbehoud is van de medische keuring en de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler. Voor de Braziliaan komt het uitduel met Leicester City van donderdagavond dan ook nog te vroeg. Mogelijk is hij er zondag, wanneer Manchester United op Old Trafford tegen Arsenal speelt, wel bij.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties