Ajax hervat Groningen-uit met dezelfde elf namen als zondag

door Bart Veenstra 38

Bron AS

Ajax hervat Groningen-uit met dezelfde elf namen als zondag

door Bart Veenstra 38

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax begint dinsdagmiddag tegen FC Groningen met dezelfde namen als afgelopen zondag. Twee dagen geleden werd de wedstrijd al na negen minuten spelen definitief gestaakt. Dinsdagmiddag om 15.00 uur wordt de wedstrijd in de Euroborg hervat.

Net als zondag begint Gerónimo Rulli dus op doel bij Ajax. De verdediging bestaat wederom uit Devyne Rensch, Jurriën Timber, Jorrel Hato en Owen Wijndal. Op het middenveld spelen Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde speelde afgelopen zondag als 'nummer tien' en de verwachting is dat hij daar ook dinsdag weer speelt.

Voorin speelt Ajax met Mohammed Kudus, Brian Brobbey en aanvoerder Dusan Tadić. De Serviër speelde in de afgelopen weken ook geregeld vanaf het middenveld, waardoor een wisselwerking met Bergwijn goed mogelijk is. Steven Berghuis en Francisco Conceição ontbraken afgelopen zondag en zijn ook nu niet van de partij bij de ploeg van trainer John Heitinga.

Het duel tussen FC Groningen en Ajax wordt om 15.00 uur hervat. In totaal moeten er nog 81 officiële speelminuten ingehaald worden. Voor Ajax is de wedstrijd belangrijk met het oog op de derde plaats. Concurrent AZ won zondagavond met 5-1 van FC Emmen en zodoende staan de Alkmaarders nu op plek drie. Bij winst klimt Ajax weer naar de derde plaats, die recht geeft op een play-off-ticket voor de Europa League.

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal; Álvarez, Tadic, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Pasveer, Bassey, Klaassen, Lucca, Sánchez, Grillitsch, Baas, Regeer, Hlynsson, Godts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.