KNVB houdt voor de rest van het seizoen vast aan regels rondom staken van wedstrijden

door Bart Veenstra 6

Bron NU.nl

KNVB houdt voor de rest van het seizoen vast aan regels rondom staken van wedstrijden

door Bart Veenstra 6

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

De KNVB houdt voor de rest van het seizoen vast aan de regels rondom het staken van wedstrijden bij incidenten. Dat laat een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond weten tegenover NU.nl. In het afgelopen weekend werden er zeven wedstrijden (tijdelijk) gestaakt, maar dat heeft de KNVB nog niet op andere gedachten gebracht.

'We hebben altijd gezegd: na het seizoen gaan we evalueren. Daar houden we aan vast. Tot en met de play-offs blijven de huidige regels gelden', aldus de woordvoerder van de KNVB. Sinds Ajax-speler Davy Klaassen tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord werd geraakt door een voorwerp (vermoedelijk een aansteker of batterij) vanuit het publiek gelden er andere regels. Wedstrijd worden stilgelegd als er een voorwerp op het veld wordt gegooid. Als dat een tweede keer gebeurt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Bovendien wordt een duel definitief gestaakt als iemand op het veld wordt geraakt.

In de afgelopen weken werden wedstrijden veelvuldig (tijdelijk) gestaakt. Zo werden in het afgelopen weekeinde liefst zeven wedstrijden (tijdelijk) stilgelegd. Het duel tussen FC Groningen en Ajax werd definitief gestaakt en wordt dinsdagmiddag ingehaald.

Play-offs om Europees voetbal én promotie/degradatie

Wedstrijden die worden gestaakt, kunnen het schema van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de play-offs voor Europees voetbal én promotie/degradatie in de war schoppen. De KNVB gaat er voorlopig vanuit dat er geschoven kan worden met wedstrijden als dat nodig is. Verder wil de KNVB niet ingaan op inhoudelijke vragen over de huidige regelgeving. 'De regels zijn er om de veiligheid te waarborgen. Na dit seizoen gaan we evalueren. We gaan niet na elke speelronde reageren op vragen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.