Heitinga ziet veel nadelen in staken van FC Groningen - Ajax: 'Ook sportief vervelend'

door Bart Veenstra 109

Bron De Telegraaf

Heitinga ziet veel nadelen in staken van FC Groningen - Ajax: 'Ook sportief vervelend'

door Bart Veenstra 109

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John Heitinga ziet meerdere nadelen in het uitspelen van de wedstrijd tegen FC Groningen op dinsdagmiddag. Afgelopen zondag werd het competitieduel tussen FC Groningen en Ajax al na een kleine tien minuten gestaakt en al snel werd duidelijk dat het restant van de wedstrijd op dinsdagmiddag (15.00 uur) wordt uitgespeeld.

Ajax had de resterende 81 speelminuten liever in de avond gespeeld. 'Dan hadden we nog een normale voorbereiding kunnen hebben en dan hadden veel fans het nog live op tv kunnen kijken. Dat is voor de meesten ’s middags lastiger dan ’s avonds', wordt Heitinga geciteerd door De Telegraaf.

De trainer van Ajax laat weten dat Ajax de wedstrijd het liefst zondag nog had uitgespeeld. 'Dan maar in een leeg stadion. Dat hebben we meteen in de catacomben voorgesteld. Onze tweede keuze was om in Groningen te blijven en dan maandag te spelen', zegt Heitinga, die veel nadelen ziet in het definitief staken van de wedstrijd van afgelopen zondag.

'Ajax wilde met goed resultaat druk bij concurrentie leggen, nu is dat andersom'

'Zeker ook sportief gezien. We hadden het liefste gewoon zondagmiddag gevoetbald. We konden met een goed resultaat de druk bij de concurrentie leggen', legt Heitinga uit. 'Nu is dat andersom en daar hebben we mee te dealen. Het is ook vervelend dat het in een leeg stadion wordt gespeeld. Voor de spelers, voor onze fans, maar ook voor de andere goedwillende toeschouwers die zondag in het stadion zaten en gewoon voor de wedstrijd kwamen.'

Heitinga weet ook dat de situatie niet meer veranderd kan worden en zodoende moeten zijn spelers zich focussen op de situatie waarin zij beland zijn. 'De meeste jongens die morgen op het veld staan weten vanuit de coronaperiode wat het is om in een leeg stadion te moeten presteren', zegt Heitinga, die net als zondag niet over Steven Berghuis en Francisco Conceição kan beschikken. 'Ik heb al vaker gezegd de laatste weken; we werken van wedstrijd naar wedstrijd. Wij gaan voor het hoogst haalbare. Wij zijn realistisch genoeg om te zien dat dat nu de derde plaats is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.